Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator

Cartea a patra a Regilor 1

1. Dupa moartea lui Ahab, Moabul s-a razvratit impotriva lui Israel.

2. Iar Ohozia, cazand printre gratiile foisorului sau cel din Samaria, s-a imbolnavit si a trimis soli si le-a zis: "Duceti-va si intrebati pe Baal-Zebub, dumnezeul Ecronului: Ma voi insanatosi eu oare din boala aceasta?" Si acestia s-au dus sa intrebe.

3. Atunci ingerul Domnului a zis catre Ilie Tesviteanul: "Scoala si iesi inaintea trimisilor regelui Samariei si le spune: Au doara in Israel nu este Dumnezeu, de va duceti sa intrebati pe Baal-Zebub, dumnezeul Ecronului?

4. De aceea asa zice Domnul: Din patul in care te-ai suit, nu te vei mai cobori, ci vei muri". Si s-a dus Ilie si le-a spus.

5. Atunci s-au intors solii la Ohozia si acesta le-a zis: "De ce v-ati intors?"

6. Iar ei i-au raspuns: "Ne-a iesit inainte un om si ne-a zis: Intoarceti-va si va duceti la regele care v-a trimis si-i spuneti: Asa zice Domnul: Au doar nu este in Israel Dumnezeu, de trimiti sa intrebe pe Baal-Zebub, dumnezeul Ecronului? De aceea nu te vei mai cobori din patul in care te-ai suit, ci vei muri".

7. Iar regele le-a zis: "Ce infatisare avea omul acela care v-a iesit inainte si v-a grait cuvintele acestea?"

8. Si ei i-au raspuns: "Omul acela este paros peste tot si incins peste mijloc cu o cingatoare de curea". A zis regele: "Acela este Ilie Tesviteanul".

9. Atunci regele a trimis la el o capetenie peste cincizeci cu cei cincizeci ai lui; si acesta a venit la el, cand Ilie sta pe varful muntelui si i-a zis: "Omul lui Dumnezeu, regele iti zice: "Coboara-te!"

10. Iar Ilie a raspuns: "De sunt omul lui Dumnezeu, sa se coboare foc din cer si sa te arda pe tine si pe cei cincizeci ai tai!" Si s-a coborat foc din cer si l-a mistuit pe el si pe cei cincizeci ai lui.

11. Apoi a trimis regele la el alta capetenie cu alti cincizeci. Acesta i-a zis: "Omul lui Dumnezeu, asa a zis regele: Coboara-te degraba!"

12. Si raspunzand, Ilie i-a zis: "De sunt omul lui Dumnezeu, sa se coboare foc din cer si sa te arda pe tine si pe cei cincizeci ai tai!" Si s-a coborat focul lui Dumnezeu din cer si l-a ars pe el si pe cei cincizeci ai lui.

13. Si a mai trimis regele a treia oara o capetenie cu cincizeci. Dar a treia capetenie, venind si cazand in genunchi inaintea lui Ilie, l-a rugat, zicand: "Omul lui Dumnezeu, sa nu fie trecut cu vederea de ochii tai sufletul meu si sufletul acestor cincizeci de robi ai tai!

14. Iata s-a coborat foc din cer si a mistuit pe cele doua capetenii peste cincizeci si pe oamenii lor; acum insa sa nu fie sufletul meu trecut cu vederea de ochii tai!"

15. Atunci ingerul Domnului a zis catre Ilie: "Du-te cu el si nu te teme de el!" Si s-a sculat Ilie si s-a dus cu el la rege.

16. Si a zis catre el: "Asa zice Domnul: De vreme ce tu ai trimis soli sa intrebe pe Baal-Zebub, dumnezeul Ecronului, ca si cum in Israel n-ar fi Dumnezeu, ca sa-I ceri cuvantul, de aceea din patul in care te-ai suit nu te vei mai cobori, ci vei muri".

17. Si apoi a murit Ohozia, dupa cuvantul Domnului pe care l-a rostit Ilie. Si in locul lui s-a facut rege Ioram, fratele lui Ohozia, in anul al doilea al lui Ioram, fiul lui Iosafat, regele Iudei, caci Ohozia nu avea fecior.

18. Celelalte fapte pe care le-a facut Ohozia sunt scrise in cartea cronicilor regilor lui Israel.

Capitolul urmator
pixel
***