Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea a treia a Regilor 9

1. Dupa ce Solomon a sfarsit de zidit templul Domnului si casa regelui si tot ce Solomon a dorit sa faca,

2. S-a aratat Domnul lui Solomon a doua oara, la Ghibeon,

3. Si i-a zis Domnul: "Am auzit rugaciunea ta si cererea ta cu care te-ai rugat catre Mine si ti-am indeplinit toate dupa cererea ta; am sfintit templul pe care l-ai zidit, ca sa petreaca numele Meu acolo in veci si vor fi ochii si inima Mea acolo in toate zilele.

4. Daca tu te vei purta inaintea fetei Mele, cum s-a purtat tatal tau David, cu inima curata si cu dreptate, implinind tot ce Eu ti-am poruncit, si vei pazi randuielile si legile Mele,

5. Atunci voi intari tronul regatului tau peste Israel in veci, precum i-am grait lui David, tatal tau, zicand: Nu vei fi lipsit niciodata de un urmas pe tronul lui Israel.

6. Iar daca voi si fiii vostri va veti departa de la Mine si nu veti pazi poruncile Mele si randuielile Mele pe care Eu vi le-am dat si va veti duce si veti sluji si va veti inchina la alti dumnezei,

7. Atunci Eu voi starpi pe Israel de pe fata pamantului pe care i l-am dat, iar templul pe care l-am sfintit in numele Meu il voi lepada de la fata Mea si Israel va fi de pomina si de ras intre toate popoarele.

8. Si de acest templu inalt, oricine va trece pe langa el se va ingrozi si va fluiera si va zice: Pentru ce Domnul a facut asa cu acest pamant si cu acest templu?

9. Si se va zice: Pentru ca au parasit pe Domnul Dumnezeul lor, Care a scos pe parintii lor din pamantul Egiptului, din casa robiei si au primit in schimb alti dumnezei si s-au inchinat lor si au slujit lor; pentru aceasta a adus Domnul peste ei toata aceasta nenorocire".

10. Dupa trecerea celor douazeci de ani in care Solomon a zidit templul Domnului si casa regelui,

11. Pentru care Hiram, regele Tirului, a dat lui Solomon lemn de cedru, lemn de chiparos si aur dupa cerinta lui, regele Solomon a dat lui Hiram douazeci de cetati din pamantul Galileii.

12. Si a plecat Hiram din Tir si s-a dus in Galileea ca sa vada cetatile daruite de Solomon si nu i-au placut.

13. Si a zis: "Ce sunt, fratele meu, cetatile acestea care mi le-ai dat?" Si le-a numit pamantul Cabul, cum se numesc ele pana in ziua de astazi.

14. Si Hiram trimisese regelui Solomon o suta de talanti de aur.

15. Iata hotararea pentru darea pe care a pus-o regele Solomon, ca sa zideasca templul Domnului, casa lui, Milo, zidul Ierusalimului, Hatorul, Meghido si Ghezerul;

16. Caci Faraon, regele Egiptului, venise si luase Ghezerul si-l arsese cu foc si pe Canaaneii care locuiau in cetate ii ucisese, si-l daduse de zestre fiicei sale, femeii lui Solomon.

17. Si a zidit Solomon cetatile Ghezer, Bet-Horonul de Jos,

18. Baalat si Tadmorul din pustiu,

19. Si toate cetatile granare, care le-a avut Solomon si cetatile pentru carele de razboi, cetatile pentru calareti si tot ce a vrut Solomon sa zideasca in Ierusalim, in Liban si in pamantul stapanirii sale.

20. Pe tot poporul care a ramas de la Amorei, Hetei, Ferezei, Canaanei, Hevei, Iebusei si Gherghesei, care nu erau dintre fiii lui Israel,

21. Si pe fiii acestora, ramasi in tara dupa ei si pe care fiii lui Israel nu au putut sa-i stapaneasca, Solomon i-a facut lucratori de corvoada pana in ziua de azi,

22. Iar pe fiii lui Israel, Solomon nu i-a facut lucratori; pe ei ii avea insa pentru ostirea lui, pentru slujitorii lui, pentru capitanii lui, pentru capeteniile lui si pentru conducatori la carele lui si la calaretii lui.

23. Iar ispravnicii cei de frunte, de peste lucrarile lui Solomon, cei ce supravegheau poporul care facea lucrul, erau cinci sute cincizeci.

24. Atunci fiica lui Faraon a trecut din cetatea lui David in casa zidita de Solomon pentru ea. Apoi a zidit el Milo.

25. Solomon aducea de trei ori pe an arderi de tot si jertfe de impacare pe jertfelnicul pe care-l zidise Domnului, savarsind tamaiere inaintea Domnului. Si a terminat el si zidirea casei lui.

26. Regele Solomon a mai facut si corabii la Etion-Gheber, care este langa Elot, pe malul Marii Rosii, in pamantul lui Edom.

27. Si a trimis Hiram dintre supusii sai corabieri, cunoscatori ai marii, ca sa duca corabiile cu supusii lui Solomon.

28. Si s-au dus la Ofir si au luat de acolo patru sute douazeci de talanti de aur si i-au dus regelui Solomon.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***