Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea a doua a Regilor 9

1. "N-a mai ramas, oare, cineva din casa lui Saul? - zise David. Eu i-as arata mila din pricina lui Ionatan".

2. In casa lui Saul insa fusese un rob, cu numele Tiba. Pe acesta l-au chemat la David si i-a zis regele: "Tu esti Tiba?" "Eu, robul tau", a raspuns acesta.

3. "Nu cumva mai este cineva din casa lui Saul? a intrebat regele, ca i-as arata mila lui Dumnezeu". "Ba este, fiul lui Ionatan, cel schiop de picioare", a zis Tiba catre rege.

4. Iar regele zise: "Unde este?" "Iata, a raspuns Tiba regelui, el este in casa lui Machir, fiul lui Amiel, din Lodebar".

5. Si a trimis regele David de l-au luat de la casa lui Machir, fiul lui Amiel, din Lodebar.

6. Si a venit Mefiboset, fiul lui Ionatan, la David si, cazand cu fata la pamant, s-a inchinat regelui. Si a zis regele: "Mefiboset!" "Da, robul tau!" a raspuns acesta.

7. "Nu te teme, a zis regele David, ca eu iti voi arata mila pentru tatal tau, Ionatan, si-ti voi intoarce toate tarinile lui Saul, bunicul tau, si tu vei manca totdeauna paine la masa mea".

8. Atunci s-a inchinat Mefiboset sl a zis: "Ce este robul tau, de ai cautat tu la un asemenea caine mort, cum sunt eu?"

9. Regele insa a chemat pe Tiba, sluga lui Saul, si i-a zis: "Toate cate au fost ale lui Saul si ale intregii lui case le dau fiului stapanului tau:

10. Deci lucreaza pentru el pamantul, tu cu fiii tai si cu robii tai, si strange roadele lui, ca fiul stapanului tau sa aiba paine de hrana. Mefiboset, fiul stapanului tau, va manca totdeauna la masa mea".

11. Tiba avea cincisprezece feciori si douazeci de robi. Si a zis Tiba catre rege: "Tot ce porunceste regele, stapanul meu, robului sau, robul tau va indeplini".

12. Si manca Mefiboset la masa lui David, ca unul din copiii regelui. Mefiboset avea un copil mic cu numele Micha. Si toti cei ce traiau in casa lui Tiba erau slugile lui Mefiboset.

13. Iar Mefiboset era olog. Traia in Ierusalim si manca totdeauna la masa regelui.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***