Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea a doua a Regilor 8

1. Dupa aceasta David a lovit pe Filisteni si i-a supus si a luat David Meteg-Haama din mana Filistenilor.

2. Apoi a batut si pe Moabiti si i-a masurat cu funia, punandu-i la pamant; si a masurat doua funii spre ucidere, si o funie spre crutare si lasare in viata. Atunci au ajuns Moabitii robi lui David si birnici.

3. Apoi a batut David pe Hadad-Ezer, fiul lui Rehob, regele din Toba, pe cand acesta mergea ca sa-si intemeieze din nou domnia sa la raul Eufratului;

4. Si a luat David de la el o mie sapte sute de calareti si douazeci de mii de pedestrasi si a taiat David vinele la toti caii de la care, lasand pentru sine din ei numai pentru o suta de care.

5. Atunci au venit Sirienii din Damasc in ajutor lui Hadad-Ezer, regele Tobei; insa David a omorat douazeci si doua de mii de Sirieni.

6. Si a pus David osti de paza in Siria Damascului, iar Sirienii au ajuns robi si birnici lui David. Domnul insa a pazit pe David pretutindeni unde s-a dus.

7. Atunci a luat David scuturile cele de aur care s-au gasit la robii lui Hadad-Ezer si le-a dus la Ierusalim.

8. Pe acestea le-a luat apoi Sisac, regele Egiptului, in timpul navalirii lui asupra Ierusalimului, in zilele lui Roboam, fiul lui Solomon. Iar din Tebah si Beritai, cetatile lui Hadad-Ezer, regele David a luat foarte multa arama.

9. Auzind Tou, regele Hamatului, ca David a batut toata ostirea lui Hadad-Ezer,

10. A trimis pe Hadoram, fiul sau, la regele David sa-l salute si sa-i multumeasca, pentru ca s-a razboit cu Hadad-Ezer si l-a biruit. Caci Hadad-Ezer se afla in razboi cu Tou. Iar in mainile lui Hadoram se aflau vase de argint, de aur si de arama.

11. Pe acestea inca le-a harazit David Domnului, impreuna cu aurul Si argintul pe care il afierosise din cele luate de la toate popoarele supuse: de la Sirieni, Filisteni si Amaleciti si din prada de la Hadad-Ezer, fiul lui Rehob, regele Tobei.

12. Astfel si-a facut David nume, intorcandu-se de la infrangerea celor optsprezece mii de Sirieni din Valea Sarata.

13. Apoi a pus ostiri de paza in Idumeea; in toata Idumeea a pus ostiri de paza si toti Idumeii au ajuns robii lui David.

14. Iar Domnul a pazit pe David pretutindeni pe unde a fost.

15. Si a domnit David peste tot Israelul, facand judecata si dreptate in tot poporul sau.

16. Ioab, fiul lui Teruia, era capetenia ostirii, iar Iosafat, fiul lui Ahilud, era cronicar.

17. Tadoc, fiul lui Ahitub, si Ahimelec, fiul lui Abiatar, au fost preoti, iar Seraia a fost dregator.

18. Benaia, fiul lui Iehoiada, a fost capetenie peste Cheretieni si Peletieni, iar fiii lui David erau cei dintai la curte.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***