Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea a doua a Regilor 7

1. Pe cand regele traia in casa sa si-l linistise Domnul dinspre toti vrajmasii sai de primprejur,

2. A zis regele catre proorocul Natan: "Iata, eu locuiesc in casa de cedru, iar chivotul Domnului sta in cort".

3. "Tot ce ai la inima, a zis Natan catre rege, mergi si fa, caci Domnul este cu tine!"

4. Si chiar in noaptea aceea a fost cuvantul Domnului catre Natan, zicand:

5. "Mergi si spune robului Meu David: Asa graieste Domnul: Tu oare ai sa-Mi zidesti casa pentru locuinta Mea,

6. Cand Eu n-am locuit in casa din timpul in care am scos pe fiii lui Israel din Egipt si pana astazi, ci am trecut din cort in cort?

7. Pe oriunde am umblat cu toti fiii lui Israel, am spus Eu, oare, macar o vorba cuiva din semintii, caruia i-am incredintat sa pastoreasca poporul Meu Israel si am zis Eu oare: Pentru ce nu-Mi faceti casa de cedru?

8. Si acum asa sa zici robului Meu David: Asa zice Domnul Savaot: Te-am luat de la stana, de la oi, ca sa fii povatuitorul poporului Meu Israel;

9. Am fost cu tine pretutindeni; oriunde ai umblat, am starpit pe toti vrajmasii tai dinaintea fetei tale si am facut numele tau mare, ca numele celor mari de pe pamant.

10. Voi tocmi loc pentru poporul Meu, pentru Israel, il voi inradacina si va trai el in pace la locul sau si mai mult nu se va mai nelinisti; oamenii necredinciosi nu-l vor mai stramtora, ca mai inainte,

11. Pe vremea cand puneam judecatori peste poporul Meu Israel. Ba te voi linisti si pe tine dinspre vrajmasii tai.

12. Iata Domnul iti vesteste ca-ti va intari casa, iar cand se vor implini zilele tale si vei raposa cu parintii tai, atunci voi ridica dupa tine pe urmasul tau, care va rasari din coapsele tale si voi intari stapanirea sa.

13. Acela va zidi casa numelui Meu si Eu voi intari scaunul domniei lui in veci.

14. Eu voi fi aceluia tata, iar el Imi va fi fiu; de va gresi, il voi pedepsi Eu cu toiagul barbatilor si cu loviturile fiilor oamenilor,

15. Dar mila Mea nu o voi lua de la el cum am luat-o de la Saul, pe care l-am lepadat inaintea fetei tale.

16. Casa ta va fi neclintita, regatul tau va ramane vesnic inaintea ta si tronul tau va sta in veci".

17. Toate cuvintele acestea si toata vedenia aceasta le-a spus Natan lui David.

18. Atunci s-a dus regele David si, stand inaintea fetei Domnului, a zis: "Cine sunt eu, Doamne Dumnezeul meu, si ce este casa mea, de m-ai marit asa?

19. Ba inca aceasta s-a parut lucru mic in ochii Tai, Doamne Dumnezeul meu, si ai mai vestit inca si de viitorul casei robului Tau! Este aceasta, oare lucru omenesc, Doamne Dumnezeul Meu?

20. Ce mai poate sa-ti spuna David? Tu stii pe robul Tau, Doamne Dumnezeule!

21. Pentru cuvantul Tau si dupa inima Ta faci aceasta, descoperind toata marirea aceasta robului Tau.

22. In toate esti mare, Doamne Dumnezeule, caci nu este asemenea tie si nu este Dumnezeu afara de Tine, dupa toate cate am auzit noi cu urechile noastre.

23. Cine este asemenea poporului Tau Israel, singurul popor de pe pamant, pentru care a venit Dumnezeu, ca sa si-I castige de popor, sa-Si preaslaveasca numele Lui si sa savarseasca lucruri mari si minunate, inaintea poporului Tau, pe care Tu ti l-ai castigat de la Egipteni, izgonind popoarele si zeii lor?

24. Si Tu ti-ai intarit pe poporul Tau Israel, ca popor al Tau pe veci, si Tu; Doamne, Te-ai facut Dumnezeul lui.

25. Si acum, Doamne Dumnezeule, intareste pe veci cuvantul pe care l-ai rostit despre robul Tau si despre casa lui si implineste ceea ce i-ai sortit,

26. Ca sa preainalte numele Tau in veci si sa se zica: Domnul Savaot este Dumnezeu peste Israel. Casa robului Tau David sa fie tare inaintea fetei Tale.

27. De vreme ce Tu, Doamne Savaot, Dumnezeul lui Israel, ai descoperit robului Tau, zicand: "Iti voi face casa", apoi robul Tau si-a gatit inima sa, ca sa se roage tie cu aceasta rugaciune.

28. Deci, Doamne Dumnezeul meu, Tu esti Dumnezeu si cuvintele Tale sunt neschimbate si Tu ai vestit robului Tau un astfel de bine.

29. Incepe acum si binecuvanteaza casa robului Tau, ca sa fie ea vesnic inaintea fetei Tale, caci Tu, Doamne Dumnezeule, ai vestit aceasta, si, prin binecuvantarea Ta, se va face casa robului Tau binecuvantata, ca sa fie inaintea Ta in veci".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***