Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea a doua a Regilor 4

1. Auzind Isboset, fiul lui Saul, ca a murit Abner in Hebron, i-au slabit mainile si tot Israelul s-a tulburat.

2. Isboset, fiul lui Saul, avea doua capetenii de ostire; numele unuia era Baana si numele celuilalt era Rechab, feciorii lui Rimon Beeroteanul, din urmasii lui Veniamin, caci si Beerotul se socotea al lui Veniamin.

3. Si au fugit Beerotenii la Ghitaim ramanand acolo ca straini pana azi.

4. De la Ionatan, fiul lui Saul, ramasese ura fiu schiop. Acesta era de cinci ani, cand a venit din Israel vestea despre moartea lui Saul si a lui Ionatan, iar doica lui l-a luat si a fugit. Dar pe cand fugea ea grabita, el a cazut si a ramas schiop. Numele lui era Mefiboset.

5. Atunci au plecat Rechab si Baana, fiii lui Rimon Beeroteanul, si au venit in casa lui Isboset chiar in arsita zilei; acesta insa dormea de amiaza in patul sau.

6. Iar portarului casei, care curatise grau, ii venise somn si adormise. Atunci Rechab si Baana, fratele sau, au intrat in casa, ca si-cum ar fi vrut sa ia grau, si l-au lovit pe Isboset in stomac si apoi au fugit.

7. Si cand intrasera ei in casa, Isboset dormea in patul sau, in odaia sa de dormit, si ei l-au lovit si l-au omorat si i-au taiat capul si au luat capul lui cu ei si au mers prin campie toata noaptea

8. Si au adus capul lui Isboset la David, in Hebron, si au zis catre rege: "Iata capul lui Isboset, fiul lui Saul, dusmanul tau, care a cautat sufletul tau. Acum Domnul a razbunat pe domnul meu regele, impotriva lui Saul, vrajmasul tau, si impotriva urmasilor lui".

9. Si raspunzand David lui Rechab si lui Baana, fratele lui, feciorii lui Rimon Beeroteanul, le-a zis: "Viu este Domnul, Care a izbavit sufletul meu din tot necazul,

10. Ca daca pe cel ce mi-a adus vestea si a zis: "Iata a murit Saul si Ionatan", si se socotea pe sine vestitor de bucurie, eu, in loc sa-l rasplatesc, l-am prins si l-am ucis in Ticlag,

11. Apoi acum, cand niste oameni netrebnici au ucis un om nevinovat in casa lui si in patul lui, oare nu voi cere sangele lui din mainile voastre si nu va voi starpi de pe pamant?"

12. Si a poruncit David slugilor si i-au ucis, si le-au taiat mainile si picioarele si le-au spanzurat deasupra iazului din Hebron. Iar capul lui Isboset l-au luat si l-au ingropat in mormantul lui Abner, in Hebron.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***