Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul precedent

Cartea a doua a Regilor 24

1. Mania Domnului s-a aprins iarasi asupra Israelitilor, pentru ca cineva din ei indemnase pe David, zicand: "Mergi de numara pe Israel si pe Iuda!"

2. Si a zis regele catre Ioab, capetenia ostirii care era cu el: "Cutreiera toate triburile din Israel si ale lui Iuda, de la Dan pana la Beer-Seba, numara poporul, ca sa stiu numarul oamenilor".

3. "Domnul Dumnezeul tau, a raspuns Ioab, sa inmulteasca poporul inca pe atata pe cat este, ba inca si de o suta de ori atata si ochii domnului meu, regele, sa vada. Si pentru ce domnul meu, regele, voieste acest lucru?"

4. Dar cuvantul regelui, dat lui Ioab si capeteniilor ostirii, a biruit. Si s-a dus Ioab cu capeteniile ostirii de la rege sa numere poporul lui Israel.

5. Trecand Iordanul, au poposit la Aroer, in partea dreapta a cetatii care este in mijlocul vaii Gad, aproape de Iazer.

6. De acolo au mers in Galaad si in pamantul Tahtim-Hodsi, de unde au venit la Dan-Iaan,

7. Si ocolind Sidonul, au mers la cetatea Tir si prin toate cetatile Heveilor si Canaaneilor si au iesit in partea de miazazi a Iudei, la Beer-Seba.

8. Apoi au strabatut toata tara aceasta si dupa noua luni si douazeci de zile au ajuns la Ierusalim.

9. Si a dat Ioab regelui cartea cu numaratoarea poporului, din care se vedea ca Israelitii erau opt sute de mii de barbati varstnici, buni de razboi, iar cei din Iuda cinci sute de mii.

10. Atunci s-a cutremurat inima lui David dupa ce a numarat poporul. Si a zis David catre Domnul: "Greu am pacatuit eu, facand asa, si acum ma rog inaintea Ta, Doamne, iarta pacatul robului Tau, caci m-am purtat peste masura de nebuneste!"

11. A doua zi dimineata s-a sculat David. Fusese insa cuvantul Domnului catre Gad proorocul, ca sa spuna lui David viitorul, zicandu-i:

12. "Mergi si spune lui David: Asa zice Domnul: Iti arat trei pedepse: alege-ti una din ele, sa vina asupra ta".

13. Si a venit Gad la David si i-a vestit, zicandu-i: "Alege-ti ce vrei: foamete in tara ta sapte ani; sa fugi trei luni de vrajmasii tai si ei sa te urmareasca; sau timp de trei zile sa fie ciuma in tara ta? Chibzuieste si hotaraste; ce sa spun Celui ce m-a trimis",

14. "E tare greu, a raspuns David lui Gad, dar sa cad mai bine in mana Domnului, caci mila Lui este mare; numai in mainile oamenilor sa nu cad!" Si si-a ales David ciuma in vremea secerisului graului.

15. Si a trimis Domnul ciuma asupra lui Israel de dimineata pana la vremea hotarata. Si a inceput molima in popor si au murit de la Dan pana la Beer-Seba saptezeci de mii de oameni.

16. Si si-a intins ingerul Domnului mana asupra Ierusalimului, ca sa-l pustiiasca, dar I S-a facut mila Domnului si a zis ingerului care ucidea poporul: "Destul! Opreste-i acum mana!" Ingerul Domnului se afla atunci la aria lui Aravna Iebuseul.

17. Si vazand David pe ingerul care lovea poporul, a zis catre Domnul: "Iata eu am pacatuit! Faradelegea am facut-o eu. Dar aceste oi ce-au facut? Deci indreapta-ti mana Ta asupra mea si asupra casei tatalui meu!"

18. In ziua aceea Gad a venit la David si a zis: "Mergi de ridica jertfelnic Domnului in aria lui Aravna Iebuseul".

19. Si s-a dus David, cum ii zisese proorocul Gad si cum poruncise Domnul.

20. si privind Aravna, a vazut pe rege si slugile lui venind la el; si a iesit Aravna si s-a inchinat regelui cu fata pana la pamant.

21. "La ce a venit domnul meu, regele, la robul tau?" a intrebat Aravna. "Ca sa cumpar de la tine aria, a raspuns David, si sa fac acolo jertfelnic Domnului, pentru ca sa inceteze moartea in popor"

22. "Sa ia domnul meu, regele, si sa aduca jertfa Domnului ce voieste, a zis Aravna catre David. Iata boii pentru ardere de tot, iar carele si jugurile boilor vor sluji de lemne.

23. Toate acestea le daruiesc regelui. Domnul Dumnezeul tau sa te binecuvanteze!" a adaugat Aravna.

24. "Ba nu, a zis regele catre Aravna, eu am sa-ti platesc pretul si nu voi aduce Domnului Dumnezeului meu arderi de tot, lucruri luate in darn. Si a cumparat David aria si boii cu cincizeci de sicli de argint.

25. Si a ridicat David acolo jertfelnic Domnului si a adus arderi de tot si jertfe de impacare. Si S-a milostivit Domnul asupra tarii si a incetat moartea in Israel.

Capitolul precedent
pixel
***