Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea a doua a Regilor 21

1. In zilele lui David a fost foamete in tara trei ani, unul dupa altul. Si a intrebat David pe Domnul si Domnul a zis: "Aceasta este din pricina lui Saul si a casei lui cea insetata de sange, pentru ca el a ucis pe Ghibeoniti".

2. Atunci regele a chemat pe Ghibeoniti si a vorbit eu ei. Ghibeonitii insa nu erau din fiii lui Israel, ci ramasite din Amorei, si Israelitii le facusera juramant, dar Saul a voit sa-i piarda din ravna pentru fiii lui Israel si ai lui Iuda.

3. "Ce sa fac pentru voi, a zis David catre Ghibeoniti, si cu ce sa va impac, ca sa binecuvantati mostenirea Domnului?"

4. "Noua nu ne trebuie nici aur, nici argint de la Saul sau de la casa lui, au raspuns Ghibeonitii, si nici nu trebuie sa se ucida cineva din Israel". "Atunci ce voiti sa fac eu pentru voi?" a intrebat din nou David.

5. "Fiindca acel om, au raspuns ei regelui, ne-a macelarit si a vrut sa ne starpeasca astfel ca sa nu mai fim nici unul in tinuturile lui Israel,

6. De aceea, da-ne din urmasii acelui om sapte barbati si noi ii vom spanzura, inaintea Domnului in Ghibeea lui Saul, alesul Domnului". "Va voi da!", a zis regele.

7. Dar regele a crutat pe Mefiboset, fiul lui Ionatan, fiul lui Saul, pentru juramantul pe numele Domnului, care era intre ei, intre David si Ionatan, fiul lui Saul.

8. A luat insa regele pe cei doi fii pe care Ritpa, fiica lui Aia, ii nascuse lui Saul, Armoni si Mefiboset, si pe cei cinci fii pe care Merob, fiica lui Saul, ii nascuse lui Adriel, fiul lui Barzilai din Mehola,

9. si i-a dat in mainile Ghibeonitilor; iar acestia i-au spanzurat, pe munte, inaintea Domnului; si au pierit toti sapte impreuna. Ei au fost ucisi in cele dintai zile ale secerisului orzului.

10. Atunci Ritpa, fiica lui Aia, a luat sac si l-a intins pe stanca in chip de cort si a sezut de la inceputul secerisului pana a dat Dumnezeu ploaie din cer si n-a lasat sa se atinga de ei ziua pasarile cerului si noaptea fiarele campului.

11. Si i s-a spus lui David ce a facut Ritpa; fiica lui Aia, concubina lui Saul.

12. Atunci David s-a dus si a luat oasele lui Saul si oasele lui Ionatan, fiul lui, de la locuitorii din Iabesul Galaadului, pe care acestia le luasera pe ascuns din piata Bet-Sanului, unde fusesera spanzurate de Filisteni, cand Filistenii ucisesera pe Saul pe muntele Ghilboa.

13. Si a stramutat el de acolo oasele lui Saul si oasele lui Ionatan, fiul lui, si a adunat si oasele celor ce fusesera spanzurati;

14. Si a ingropat oasele lui Saul si ale lui Ionatan, fiul lui, si oasele celor spanzurati in tinutul lui Veniamin, la Tela, in mormantul lui Chis, tatal lui Saul. Si s-a facut tot ce a poruncit regele. ti dupa aceea S-a milostivit Domnul asupra tarii.

15. Dar din nou s-a pornit razboi intre Filisteni si Israeliti. Si a iesit David impreuna cu slugile lui si au luptat cu Filistenii. David insa a obosit.

16. Atunci Isbi-Benob, unul din urmasii lui Rafa, a carui sulita era de trei sute de sicli de arama, si care era incins cu sabie noua, a vrut sa loveasca pe David;

17. Dar i-a ajutat lui David Abisai, fiul Teruiei, si a scapat Abisai pe David si a lovit pe filistean si l-a omorat. Atunci oamenii lui David s-au jurat si au zis: "Tu sa nu mai iesi cu noi la razboi, ca sa nu se stinga faclia in Israel".

18. Dupa aceea a fost din nou razboi cu Filistenii la Gob. Atunci Sibecai Husatitul a ucis pe Saf, unul din urmasii lui Rafa.

19. Si a mai fost o alta batalie la Gob cu Filistenii. Atunci Elhanan, fiul lui Iaare Oreghim din Betleem, a ucis pe Goliat din Gat, a carui coada de sulita era ca un sul de la razboiul de tesut.

20. Si a mai fost inca o batalie in Gat. Si era acolo un om inalt, care avea cate sase degete la mana si la picioare, in total deci douazeci si patru, tot din urmasii lui Rafa.

21. Acesta hulea pe Israeliti, dar l-a ucis Ionatan, fiul lui Sama, fratele lui David.

22. Toti acesti patru oameni erau din neamul lui Rafa, din Gat, si au cazut de mana lui David si a slugilor lui.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***