Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea a doua a Regilor 10

1. Trecand catava vreme, a murit regele Amonitilor, iar in locul lui s-a facut rege Hanun, fiul lui.

2. Atunci a zis David: "Voi arata mila lui Hanun, fiul lui Nahas, pentru binefacerea ce mi-a aratat tatal sau". Apoi a trimis David pe slugile sale sa mangaie pe Hanun de moartea tatalui sau. Si au venit slugile lui David in tara Amonitilor.

3. Insa capeteniile Amonitilor au zis catre Hanun, domnul lor: "Socotiti, oare, ca David din dragoste catre tatal tau a trimis mangaietori la tine? Nu cumva a trimis David slugile sale la tine ca sa iscodeasca cetatea si sa vada ce este in ea si apoi s-o darame?

4. Atunci a luat Hanun pe slugile lui David si a ras fiecaruia jumatate de barba si le-a taiat hainele pe jumatate, pana la solduri, si apoi le-a dat drumul.

5. Cand i s-a spus aceasta lui David, acesta a trimis inaintea lor, deoarece erau foarte batjocoriti. Si a poruncit regele sa li se spuna: "Ramaneti in Ierihon pana va vor creste barbile si atunci va veti intoarce".

6. Amonitii insa, vazand ca s-au facut nesuferiti inaintea lui David, au trimis sa tocmeasca cu plata pe Sirienii din Bet-Rehov si pe Sirienii din Toba, douazeci de mii de pedestrasi, de la regele Amalecit din Maacha o mie de oameni si din Istov douasprezece mii de oameni.

7. Cand a auzit de aceasta, David a trimis pe Ioab cu toata ostirea de viteji.

8. Si iesind, Amonitii s-au asezat in randuri de lupta la poarta, iar Sirienii din Toba, din Rehov, din Istov si din Maacha au stat deoparte in camp.

9. Vazand Ioab ca ostirea dusmana era asezata impotriva lui si inainte si in urma, a ales ostenii cei mai de seama ai lui Israel si i-a pus in randuri de lupta impotriva Sirienilor.

10. Iar cealalta parte de oameni a incredintat-o lui Abisai, fratele sau, ca sa-i puna in randuri de lupta impotriva Amalecitilor:

11. Apoi a zis Ioab: "Daca Sirienii ma vor birui pe mine, tu sa ma ajuti, iar daca Amonitii te vor birui pe tine, iti voi veni eu in ajutor.

12. Fii curajos si sa ne tinem cu barbatie pentru poporul nostru si pentru cetatile Dumnezeului nostru, si Domnul va face ce va binevoi".

13. Dupa aceea a intrat Ioab si poporul ce era cu el in lupta cu Sirienii, dar acestia au fugit de el.

14. Amonitii, vazand ca Sirienii pleaca, au fugit si ei de Abisai si s-au dus in cetate. Intorcandu-se Ioab de la Amoniti, a intrat in Ierusalim.

15. Sirienii insa, vazand ca au fost biruiti de Israeliti, s-au adunat la un loc.

16. Si a trimis Hadad-Ezer de au chemat pe Sirienii cei de peste raul Eufrat si acestia au venit la Helam, iar Sovac, capetenia ostirii lui Hadad-Ezer, ii conducea.

17. Cand s-a spus de aceasta lui David, acesta a adunat pe toti Israelitii si, trecand Iordanul, a venit la Helam. Sirienii s-au asezat impotriva lui David si s-au batut cu el.

18. Dar au fugit Sirienii de Israeliti si David a nimicit Sirienilor sapte sute de care si patruzeci de mii de calareti; ba a lovit si pe capetenia Sovac, care a si murit acolo.

19. Si cand regii supusi lui Hadad-Ezer au vazut ca sunt invinsi de Israeliti, au incheiat pace cu Israelitii si s-au supus acestora. Iar Sirienii s-au temut sa mai dea ajutor Amonitilor.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***