Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea intaia a Regilor 6

1. Si a stat chivotul Domnului in tara Filistenilor sapte luni si s-a umplut tara aceea de soareci.

2. Atunci au adunat Filistenii pe preoti, pe ghicitori si pe descantatori si au zis: "Ce sa facem oare cu chivotul Domnului? Invatati-ne cum sa-l trimitem la locul lui?"

3. Iar aceia au zis: "Daca voiti sa trimiteti chivotul legii Domnului Dumnezeului lui Israel, sa nu-l trimiteti fara nimic, ci aduceti-I jertfa pentru pacat, si atunci va veti vindeca si veti afla pentru ce nu s-a indepartat de la voi mana Lui".

4. Apoi au mai zis: "Ce fel de jertfa pentru pacat trebuie sa-I aducem?" Iar aceia au zis: "Dupa numarul capeteniilor Filistenilor, cinci buboaie de aur si cinci soareci de aur, caci pedeapsa este una si asupra voastra si asupra capeteniilor voastre.

5. Asadar, faceti niste chipuri cioplite de buboaie de ale voastre si niste chipuri de soareci de ai vostri care pustiesc pamantul si dati slava Dumnezeului lui Israel; poate ca Isi va ridica mana de deasupra voastra, de deasupra dumnezeilor vostri si de deasupra pamantului vostru.

6. De ce sa va invartosati inimile voastre, cum si-au invartosat inimile Egiptenii si Faraon? Iata cand Domnul Si-a aratat puterea Sa asupra lor, atunci ei i-au lasat si aceia au plecat.

7. Luati dar si faceti un car nou si luati doua vaci care au fatat intaia oara, care n-au mai purtat jug, si injugati vacile la car, iar viteii lor duceti-i acasa.

8. Apoi luati chivotul Domnului si-l puneti in car, iar lucrurile cele de aur care I se aduc jertfa pentru pacat, sa le puneti intr-o ladita alaturi, si dati-i drumul sa se duca.

9. Sa va uitati insa: Daca el va pleca spre hotarele sale, spre Betsemes, atunci acest mare rau ni l-a facut El; daca nu va porni intr-acolo, atunci vom sti ca nu ne-a lovit mana Lui, ci aceasta ne-a venit din intamplare".

10. Si au facut ei asa: au luat doua vaci care au fatat intaia oara si le-au injugat la car, iar viteii i-au oprit acasa;

11. Apoi au pus chivotul Domnului in car, iar ladita cu soarecii cei de aur si cu chipurile cioplite in chip de buboaie au pus-o alaturi de chivot.

12. Si au pornit vacile de-a dreptul pe drumul spre Betsemes; si au tinut calea mereu inainte, mugind, dar neoprindu-se si neabatandu-se nici la dreapta nici la stanga; iar capeteniile Filistenilor au mers in urma lor pana la hotarele Betsemesului.

13. Tocmai atunci locuitorii Betsemesului secerau graul in vale; si ridicandu-si ochii, au vazut chivotul Domnului si s-au bucurat cand l-au vazut.

14. Carul insa a venit in tarina lui Iosua din Betsemes si s-a oprit acolo. si se afla acolo o piatra mare; au despicat lemnele carului, iar vacile au fost aduse ardere de tot Domnului.

15. Apoi levitii au ridicat chivotul Domnului si ladita cea de langa el in care se aflau lucrurile cele de aur si le-au pus pe piatra cea mare; iar locuitorii din Betsemes au adus in ziua aceea arderi de tot si au junghiat jertfe Domnului.

16. Si cele cinci capetenii ale Filistenilor, dupa ce au vazut aceasta, s-au intors in aceeasi zi la Ecron.

17. Iar buboaiele cele de aur pe care le-au adus Filistenii jertfa Domnului pentru pacat erau: unul pentru Asdod, unul pentru Gaza, unul pentru Ascalon, unul pentru Gat, unul pentru Ecron.

18. Iar soarecii de aur erau dupa numarul tuturor cetatilor filistene ale celor cinci capetenii, de la cetatile intarite pana la satele deschise, pana la piatra cea mare pe care s-a pus chivotul Domnului si care se afla pana in ziua de astazi in tarina lui Iosua din Betsemes.

19. Dar dintre oamenii din Betsemes nu s-au bucurat fiii lui Iehonia ca au vazut chivotul Domnului. si a lovit Domnul pe locuitorii din Betsemes, pentru ca ei s-au uitat la chivotul Domnului, si a ucis din popor cincizeci de mii saptezeci de oameni. Atunci a plans poporul, pentru ca lovise Domnul poporul cu pedeapsa mare.

20. Au zis locuitorii din Betsemes: "Cine poate sa stea inaintea Domnului, a Acestui Dumnezeu sfant? Si la cine se va duce El de la noi?"

21. Deci au trimis soli la locuitorii din Chiriat-Iearim sa le spuna: "Filistenii au intors chivotul Domnului; veniti si-l luati la voi!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***