Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea intaia a Regilor 3

1. Si pruncul Samuel slujea Domnului sub povata preotului Eli. In zilele acelea cuvantul Domnului era rar si nici vedeniile nu erau dese.

2. Si iata in vremea aceea, cand Eli statea culcat la locul sau si ochii lui incepusera a se inchide si nu mai putea sa vada;

3. Cand sfesnicul Domnului nu se stinsese inca si Samuel era culcat in cortul Domnului, unde era chivotul lui Dumnezeu,

4. A strigat Domnul catre Samuel: "Samuele, Samuele!" Iar el a raspuns: " Iata-ma! "

5. Si a alergat la Eli si a zis: "Iata-ma! La ce m-ai chemat?" Acela insa a raspuns: "Nu te-am chemat. Du-te si te culca!" Si s-a dus Samuel si s-a culcat.

6. Iar Domnul a strigat a doua oara pe Samuel: "Samuele, Samuele!" si acesta s-a sculat si a venit iar la Eli si a zis: "Iata-ma! De ce m-ai chemat?" si acela i-a zis: "Nu te-am chemat, fiul meu! Du-te inapoi si te culca!"

7. Samuel nu cunostea atunci glasul Domnului si cuvantul Domnului nu i se descoperise inca.

8. Dar Domnul a strigat pe Samuel si a treia oara. Si s-a sculat acesta si a venit la Eli si a zis: "Iata-ma! La ce m-ai chemat?" Atunci a inteles Eli ca Domnul cheama pe copil.

9. Si a zis Eli catre Samuel: "Du-te inapoi si te culca si cand Cel ce te cheama te va mai chema, tu sa zici: "Vorbeste, Doamne, ca robul Tau asculta!" Si s-a dus Samuel si s-a culcat la locul sau.

10. Si a venit Domnul si a stat si a strigat ca intaia si ca a doua oara: "Samuele, Samuele!" Iar Samuel a zis: "Vorbeste, Doamne, ca robul Tau asculta!"

11. A zis Domnul catre Samuel: "Iata, am sa fac in Israel un lucru, incat cine va auzi de el, aceluia ii vor tiui amandoua urechile.

12. In ziua aceea voi face cu Eli toate cate am spus despre casa lui; toate le voi incepe si le voi sfarsi.

13. Eu i-am spus ca am sa pedepsesc casa lui pe veci pentru vina pe care el a stiut-o, si anume ca fiii fac nelegiuiri, dar nu i-a infranat.

14. De aceea ma jur casei lui Eli ca vina casei lui Eli nu se va sterge, nici prin jertfe, nici prin prinoase de paine in veci".

15. Dupa aceea a adormit Samuel pana dimineata, s-a sculat de noapte si a deschis usile casei Domnului. Dar Samuel s-a temut sa spuna lui Eli vedenia aceasta.

16. Eli insa a chemat pe Samuel si a zis: "Fiul meu Samuel! " Iar acesta a raspuns: "Iata-ma!"

17. A zis Eli: "Ce ti s-a spus? Sa nu ascunzi de mine! Dumnezeu sa se poarte cu tine cu toata asprimea, daca tu vei ascunde ceva de mine din toate cate ti s-au spus!"

18. Si i-a spus Samuel tot si n-a ascuns nimic de el. Atunci Eli a zis: "El este Domnul; faca dar ce va binevoi!"

19. Si a crescut Samuel si Domnul a fost cu el si n-a ramas neimplinit nici unul din cuvintele Lui.

20. Atunci a aflat tot Israelul, de la Dan pana la Beer-Seba, ca Samuel s-a invrednicit sa fie prooroc al Domnului.

21. Si a urmat Domnul a Se arata in Silo dupa ce Se aratase lui Samuel acolo prin cuvantul Sau. Si s-au incredintat toti in tot Israelul, de la o margine pana la cealalta margine a tarii, ca Samuel este proorocul Domnului. Iar Eli a ajuns foarte batran, si feciorii lui staruiau pe calea lor inaintea Domnului.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***