Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea intaia a Regilor 29

1. Atunci si-au adunat Filistenii toate cetele la Afec, iar Israelitii si-au asezat tabara la fantana cea din Izreel.

2. Capeteniile Filistenilor mergeau cu sutele si cu miile lor; iar David si cu oamenii lui mergeau in urma cu Achis.

3. Capeteniile Filistenilor insa au zis: "Ce este cu Evreii acestia?" Achis a raspuns capeteniilor Filistenilor: "Nu stiti oare ca acesta este David, robul lui Saul, regele lui Israel? El este la mine de mai bine de un an si n-am gasit nimic rau la el de cand a venit si pana acum".

4. Si s-au maniat pe el capeteniile Filistenilor: "Da drumul omului acestuia sa se duca sa sada la locul lui pe care i l-ai hotarat tu si sa nu mai mearga cu noi la razboi pentru ca sa nu se faca in razboi vrajmasul nostru. Cu ce poate el sa dobandeasca mila domnului sau decat cu capetele acestor oameni?

5. Nu este oare el acel David, caruia i se canta la hora: Saul a biruit mii, iar David zeci de mii?"

6. Atunci a chemat Achis pe David si i-a zis: "Viu este Domnul! Tu esti om cinstit si ochilor mei le-ar fi placut ca tu sa intri si sa iesi cu mine in tabere; caci eu n-am vazut rau la tine de cand ai venit la mine si pana in ziua aceasta; dar in ochii capeteniilor tu nu esti bun.

7. Intoarce-te dar acum si mergi sanatos, ca sa nu arati pe capeteniile Filistenilor".

8. David insa a zis catre Achis: "Ce-am facut eu oare si ce-ai gasit tu la robul tau de cand am venit inaintea fetei tale si pana in ziua aceasta? Pentru ce sa nu merg si sa ma lupt cu vrajmasii domnului meu, regele?"

9. Raspuns-a Achis lui David: "Fii incredintat ca in ochii mei tu esti bun, ca un inger al lui Dumnezeu; dar capeteniile Filistenilor au zis: El sa nu mearga cu noi la razboi.

10. Asadar scoala-te dimineata, tu si robii stapanului tau, care au venit cu tine, si duceti-va la locul pe care vi l-am randuit eu si sa nu ai gand rau in inima ta. Sculati-va dar dimineata si, cand se va lumina, plecati".

11. Si s-a sculat David, si oamenii lui, dimineata ca sa plece si sa se intoarca in pamantul Filistenilor, iar Filistenii s-au dus la razboi in Israel.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***