Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea intaia a Regilor 27

1. Atunci si-a zis David in inima sa: "Voi cadea candva in mainile lui Saul si nu-mi ramane nimic mai bun decat sa fug in tara Filistenilor; astfel Saul va inceta de a ma mai cauta prin toate meleagurile lui Israel, iar eu voi scapa din mana lui".

2. S-a sculat deci David si a plecat el insusi si cei sase sute de barbati care erau cu el, la Achis, fiul lui Maoc, regele Gatului.

3. Si a trait David la Achis in Gat, el si oamenii lui, fiecare cu familia sa, David si amandoua femeile sale, Ahinoam izreeliteanca si Abigail carmeliteanca, fosta femeie a lui Nabal carmelitul.

4. Si i s-a spus lui Saul ca David a fugit in Gat si nu s-a mai apucat sa-l caute.

5. David insa a zis catre Achis: "De am aflat trecere inaintea ta, atunci sa mi se dea loc in una din cetatile tarii si voi locui acolo; la ce sa locuiasca robul tau in cetatea regelui impreuna cu tine?"

6. Atunci i-a dat Achis Ticlagul si de aceea Ticlagul a ramas al regilor Iudei pana astazi.

7. Tot timpul cat a trait David in tara Filistenilor a fost un an si patru luni.

8. In vremea aceea a iesit David cu oamenii sai si au navalit asupra Ghesurenilor, Ghirzenilor si Amalecitilor, care locuiau demult aceasta tara pana la Sur si pana la tara Egiptului.

9. Si a pustiit David tara aceea si n-a lasat in viata nici barbat, nici femeie; iar oile si boii, asinii, camilele si lucrurile le-a luat si, intorcandu-se, a venit la Achis.

10. Iar Achis a zis catre David: "Asupra cui ai navalit acum?" Raspuns-a David: "Asupra laturii de miazazi de Ierahmeel si asupra laturii de miazazi a Cheneilor".

11. Si nu a lasat David in viata nici barbat, nici femeie, nici n-a adus in Gat, zicand: "Acestia ar putea sa ne parasca si sa zica: Asa a fost David si astfel a fost purtarea lui in timpul sederii lui in tara Filistenilor".

12. Si s-a increzut Achis in David, zicand: "Acesta a ajuns sa fie urat poporului sau Israel si va fi pe veci sluga mea".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***