Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea intaia a Regilor 21

1. Dupa aceea a mers David in Nobe, la preotul Ahimelec si s-a mixat Ahimelec la intalnirea cu David si i-a zis: "De ce esti singur si nu este nimeni cu tine?"

2. Iar David a raspuns preotului Ahimelec: "Regele mi-a incredintat o taina si mi-a zis: Sa nu stie nimeni pentru ce te-am trimis si ce insarcinare ti-am dat. De aceea mi-am lasat oamenii intr-un loc anumit.

3. Da-mi dar ce ai la indemana, vreo cinci paini, sau ce se va gasi!"

4. Preotul insa a raspuns lui David si i-a zis: "Paine obisnuita n-am la indemana, dar este paine sfintita; daca oamenii tai s-au infranat de la femei, pot sa manance".

5. Iar David a raspuns preotului si i-a zis: "Femei n-am avut cu noi nici ieri, nici alaltaieri, de cand am plecat, si vasele (trupurile) oamenilor sunt curate; desi calatoria nu este dupa oranduiala religioasa, painea va ramane curata in vasele (trupurile) lor".

6. Si i-a dat preotul painea sfintita, caci nu avea alta paine, afara de painile punerii inainte, care fusesera luate de la fala Domnului, ca sa se puna in locul lor paini proaspete.

7. In ziua aceea se afla acolo inaintea Domnului unul din slujitorii lui Saul, cu numele Doeg, idumeu, capetenia pastorilor lui Saul.

8. Si a zis David catre Ahimelec: "N-ai cumva la indemana vreo sulita sau vreo sabie? Caci eu nu mi-am luat nici sabia, nici alta arma, deoarece porunca regelui a fost grabnica".

9. Preotul insa a raspuns: "Iata sabia lui Goliat filisteanul pe care l-ai ucis in Valea Stejarului; ea este invelita intr-o haina, dupa efod; de vrei, ia-o; alta afara de aceea n-am aici". David a raspuns: "Ca ea nu mai este alta, da-mi-o!" si i-a dat-o.

10. Apoi David s-a sculat si a fugit in aceeasi zi de la fata lui Saul si a mers si s-a dus la Achis, regele din Gat.

11. Iar slugile lui Achis au zis acestuia: "Oare nu este acesta David, regele tarii aceleia, si nu lui oare i se canta in cor si se zicea: "Saul a biruit mii, iar David zeci de mii?"

12. David a pus cuvintele acestea la inima si s-a temut tare de Achis, regele din Gat,

13. Si s-a prefacut nebun inaintea ochilor lui, facand nazdravanii si scriind pe usi; mergea in maini si lasa sa-i curga balele pe barba.

14. Atunci a zis Achis robilor sai: "Nu vedeti ca este un om nebun? La ce l-ati adus la mine?

15. N-am eu destui nebuni? De ce l-ati adus si pe acesta sa se schimonoseasca inaintea mea? Nu cumva vreti sa intre in casa la mine?"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***