Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea intaia a Regilor 19

1. Atunci a zis Saul catre Ionatan, fiul sau si catre toate slugile sale, sa ucida pe David. Ionatan fiul lui Saul insa iubea foarte mult pe David.

2. Si a vestit Ionatan pe David, zicand: "Tatal meu Saul cauta sa te omoare. Deci sa te pazesti mine; ascunde-te si stai la loc tainic;

3. Iar eu voi iesi si voi fi langa tatal meu in camp unde vei fi tu si voi vorbi tatalui meu de tine si ce voi vedea iti voi spune".

4. Ionatan a vorbit de bine lui Saul, tatal sau, pentru David si i-a zis: "Sa nu greseasca regele impotriva robului tau David, caci el cu nimic n-a gresit impotriva ta si faptele lui sunt foarte folositoare pentru tine.

5. El si-a pus viata in primejdie, ca sa loveasca pe Filisteni si Domnul a facut izbavire mare la tot Israelul. Tu ai vazut aceasta si te-ai bucurat. De ce dar vrei tu sa pacatuiesti impotriva unui sange nevinovat si sa ucizi pe David fara nici o pricina?"

6. Si a ascultat Saul glasul lui Ionatan si s-a jurat Saul: "Viu este Domnul! David nu va muri!"

7. Atunci a chemat Ionatan pe David si i-a spus Ionatan toate cuvintele acestea; si a adus Ionatan pe David la Saul si a slujit el ca si mai inainte.

8. Dar a inceput iarasi razboiul si a iesit David si s-a luptat cu Filistenii si le-a pricinuit infrangere mare si au fugit ei de el.

9. Iar duhul cel rau de la Dumnezeu a cazut asupra lui Saul si acesta sedea in casa sa si sulita lui era in mana lui; David insa canta din harfa.

10. Atunci Saul a vrut sa pironeasca cu sulita pe David de perete, insa David s-a ferit de Saul si sulita s-a infipt in perete; apoi David a fugit in noaptea aceea si a scapat.

11. Si a trimis Saul slujitorii acasa la David, ca sa-l pandeasca si sa-l omoare pana dimineata. Micol insa sotia lui David, i-a zis: "Daca tu nu-ti scapi sufletul in aceasta noapte, dimineata vei fi ucis".

12. Si a dat Micol drumul lui David pe fereastra; iar David, iesind, a fugit si a scapat.

13. Dupa aceea Micol a luat un idol si l-a pus in pat, a pus o piele de capra pe capul lui si l-a invelit cu o haina.

14. Cand Saul a trimis slujitorii ca sa aduca pe David, Micol a zis: "E bolnav!"

15. Saul insa a trimis din nou slujitorii, ca sa vada bine pe David, zicand: "Aduceti-l la mine cu patul, ca sa-l omor!"

16. Si au mers slujitorii la casa lui David, dar iata in pat era un idol si pe capul lui o piele de capra.

17. Atunci Saul a zis catre Micol: "De ce m-ai amagit tu asa si ai lasat pe vrajmasul meu sa fuga?" Iar Micol a raspuns lui Saul: "Pentru ca el mi-a zis: Da-mi drumul, caci de nu, te ucid!"

18. Asa a scapat David si a fugit si s-a dus la Samuel in Rama si i-a povestit toate cele ce-i facuse Saul. Apoi a mers el cu Samuel si s-a oprit la Naiotul cel din Rama.

19. Si s-a spus lui Saul: "Iata David este la Naiotul Ramei!"

20. Si a trimis Saul slujitori sa prinda pe David; dar cand au vazut acestia ceata proorocilor proorocind si pe Samuel povatuindu-i, S-a pogorat Duhul lui Dumnezeu peste slujitorii lui Saul si au inceput si ei a prooroci.

21. Spunandu-se acestea lui Saul, el a trimis alti slujitori, dar si acestia au inceput a prooroci. Apoi Saul a trimis al treilea rand de slujitori si incepura si acestia sa prooroceasca.

22. Maniindu-se, in sfarsit, Saul a plecat insusi la Rama si a mers pana la izvorul cel mare din Soco. Acolo a intrebat si a zis: "Unde sunt Samuel si David?" Si i s-a spus: "Iata aici in Naiotul Ramei".

23. Si a plecat el acolo, la Naiotul Ramei. Dar pe cale S-a pogorat peste el Duhul lui Dumnezeu, iar el a mers proorocind pana a ajuns la Naiotul Ramei.

24. Acolo s-a dezbracat de haine si a proorocit inaintea lui Samuel si toata ziua aceea si toata noaptea a sezut dezbracat. De aceea se zice: "Au doara si Saul este printre prooroci?"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***