Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea intaia a Regilor 16

1. Domnul a zis catre Samuel: "Pana cand te vei tangui tu pentru Saul, pe care l-am lepadat, ca sa nu mai fie rege peste Israel? Umple cornul tau cu mir si du-te, ca te trimit la Iesei Betleemitul, caci dintre fiii lui Mi-am ales rege".

2. Samuel a zis: "Cum sa ma duc? Va auzi Saul si ma va ucide". Iar Domnul a zis: "Ia cu tine o junca din cireada si zi: Am venit sa aduc jertfa Domnului.

3. Si cheama pe Iesei si pe fiii lui la jertfa, si Eu iti voi arata ce sa faci si-Mi vei unge pe acela pe care iti voi spune Eu".

4. Si a facut Samuel asa, cum i-a spus Domnul. Si cand a sosit el la Betleem, batranii poporului, tremurand, i-au iesit in intampinare si au zis: "Cu pace este venirea ta, vazatorule?"

5. Iar el a raspuns: "Cu pace. Am venit sa aduc jertfa Domnului; sfintiti-va si veniti cu mine sa aducem jertfa!" Si a sfintit pe Iesei si pe fiii lui si i-a chemat la jertfa.

6. Iar dupa ce au venit ei, vazand el pe Eliab, a zis: "De buna seama, acesta este inaintea Domnului unsul Lui".

7. Dar Domnul a zis catre Samuel: "Nu te uita la infatisarea lui si la inaltimea staturii lui; Eu nu Ma uit ca omul; caci omul se uita la fata, iar Domnul se uita la inima".

8. Apoi a chemat Iesei pe Aminadab si l-a dus la Samuel, iar Samuel a zis: "Nici pe acesta nu l-a ales Domnul".

9. Dupa aceea a adus Iesei pe Sama, si Samuel a zis: "Nici pe acesta nu l-a ales Domnul".

10. Si asa a adus Iesei pe sapte din fiii sai, dar Samuel a zis catre Iesei: "Pe nici unul din acestia nu l-a ales Domnul!"

11. Dupa aceea a zis Samuel catre Iesei: "Oare toti fiii tai sunt aici?" Iar Iesei a raspuns: "Mai am unul mai mic. Acela paste oile". A zis Samuel: "Trimite sa-l aduca, pentru ca nu vom sedea sa pranzim pana nu vine acela".

12. Si a trimis Iesei si l-au adus. Acela era balan, cu ochi frumosi si placut la fata. Atunci Domnul a zis: "Scoala de-l unge, caci acesta este!"

13. Si a luat Samuel cornul cu mir si l-a uns in mijlocul fratilor lui, si a odihnit Duhul Domnului asupra lui David din ziua aceea si dupa aceea. Iar Samuel s-a sculat si a plecat la Rama.

14. Atunci s-a departat de la Saul Duhul Domnului si-l tulbura un duh rau, trimis de Domnul.

15. Si au zis slugile lui Saul: "Iata un duh rau trimis de Domnul te tulbura.

16. Sa porunceasca dar domnul nostru slugilor sale care sunt inaintea ta si sa caute un om iscusit la cantarea din harpa, si cand va veni asupra ta duhul cel rau trimis de la Dumnezeu, atunci acela, cantand cu mana sa, te va linisti".

17. Si a raspuns Saul slugilor sale: "Cautati-mi un om care canta bine si mi-l aduceti".

18. Atunci unul din slujitorii lui a zis: "Iata eu am vazut la Iesei Betleemitul un fiu care stie sa cante, om voinic si razboinic, priceput la vorba si barbat chipes si Domnul este cu el".

19. A trimis deci Saul vestitori la Iesei si i-a spus: "Trimite la mine pe David, fiul tau cel de la turma".

20. Si a luat Iesei un asin incarcat cu paine si un burduf cu vin si un ied si le-a trimis cu David, fiul sau, la Saul.

21. Si a venit David la Saul, s-a infatisat inaintea lui si a placut acestuia foarte mult si l-a facut purtatorul sau de arme.

22. Dupa aceea a trimis Saul sa i se spuna lui Iesei: "Lasa pe David sa slujeasca la mine, ca a aflat el bunavointa in ochii mei! "

23. Iar cand duhul cel trimis de Dumnezeu era peste Saul, David, luand harpa, canta si lui Saul ii era mai usor si mai bine si duhul cel rau se departa de el.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***