Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea intaia a Regilor 12

1. A zis Samuel catre tot poporul: "Iata eu am ascultat glasul vostru in toate cate mi-ati grait si am pus rege peste voi.

2. Iata regele umbla inaintea voastra, iar eu am imbatranit si am incaruntit; fiii mei sunt cu voi si eu am umblat inaintea voastra din tineretile mele pana acum.

3. Iata-ma, marturisiti asupra mea inaintea Domnului si a unsului Lui, de am luat cuiva boul, de am luat cuiva asinul, de am asuprit pe cineva si de am apasat pe cineva; de am luat de la cineva mita si am inchis ochii la judecata lui, va voi despagubi".

4. Si au raspuns toti: "Tu nu ne-ai nedreptatit, nici nu ne-ai asuprit, nici nu ai luat nimic de la nimeni".

5. Atunci el a zis: "Martor ne este Domnul si martor este unsul Lui in ziua aceasta, ca voi n-ati gasit nimic asupra mea!" Iar ei au zis: "Martor!"

6. Apoi a zis Samuel catre popor: "Martor este Domnul, Cel ce a pus pe Moise si pe Aaron si Care a scos pe parintii vostri din tara Egiptului.

7. Acum insa veniti, ca eu am sa ma judec cu voi inaintea Domnului pentru toate binefacerile pe care le-a facut El voua si parintilor vostri.

8. Cand a venit Iacov in Egipt si parintii vostri au strigat catre Domnul, atunci Domnul a trimis pe Moise si pe Aaron si au scos ei pe parintii vostri din Egipt si i-au stramutat in locul acesta.

9. Dar ei au uitat pe Domnul Dumnezeul lor si El i-a dat in mainile lui Sisera, capetenia ostirilor Hatorului, in mainile Filistenilor si in mainile regelui Moabului, care s-au razboit impotriva lor.

10. Insa cand au strigat ei catre Domnul si au zis: "Am pacatuit, parasind pe Domnul si apucandu-ne sa slujim baalilor si astartelor; acum insa izbaveste-ne din mainile vrajmasilor, si-ti vom sluji tie",

11. Atunci a trimis Domnul pe Ierubaal, pe Barac, pe Ieftae si pe Samuel si v-a izbavit din mainile vrajmasilor vostri celor din jurul vostru si ati trait in pace.

12. Iar cand ati vazut ca Nahas, regele Amonitilor, vine impotriva voastra, ati zis catre mine: "Nu, ci sa domneasca peste noi un rege!", desi peste voi imparatea Domnul Dumnezeul vostru.

13. Asadar iata regele pe care l-ati cerut; iata Domnul a pus peste voi rege.

14. De va veti teme de Domnul, de-I veti sluji Lui si de veti asculta glasul Lui, de nu va veti impotrivi poruncilor Domnului si de veti umbla si voi si regele care domneste peste voi in urma Domnului Dumnezeului vostru, atunci mana Domnului nu va fi impotriva voastra.

15. Iar de nu veti asculta glasul Domnului, ci va veti impotrivi poruncilor Lui, atunci mina Domnului va fi impotriva voastra, cum a fost impotriva parintilor vostri.

16. Acum sculati-va si priviti la lucrul cel mare pe care-l va face Domnul inaintea ochilor vostri:

17. Nu e acum oare secerisul graului? Dar eu voi striga catre Domnul si El va trimite trasnet si ploaie si veti afla si veti vedea cat de mare este pacatul pe care l-ati facut voi inaintea ochilor Domnului, cand ati cerut rege".

18. Si a strigat Samuel catre Domnul si a trimis Domnul tunete si ploaie in ziua aceea; si teama de Domnul si de Samuel cuprins tot poporul.

19. Si a zis tot poporul catre Samuel: "Roaga-te pentru robii tai inaintea Domnului Dumnezeului tau, ca sa nu murim; caci la toate celelalte pacate ale noastre am mai adaugat un pacat, cand am cerut rege".

20. Iar Samuel a raspuns poporului: "Nu va temeti. Pacatul acesta este facut de voi, dar voi sa nu va departati de Domnul, ci sa-I slujiti Lui cu toata inima.

21. Sa nu apucati dupa dumnezeii cei de nimic, care nu aduc folos, nici nu izbavesc, pentru ca sunt nimic.

22. Domnul insa nu va lasa pe poporul Sau pentru numele Sau cel mare, caci Domnul a binevoit sa va aleaga pe voi ca popor al Sau.

23. Si eu de asemenea nu-mi voi ingadui sa fac inaintea Domnului pacatul de a inceta sa ma rog pentru voi si va voi povatui pe cai bune si drepte. Decat numai sa va temeti de Domnul si sa-I slujiti Lui cu adevarat, din toata inima voastra,

24. Caci vedeti ce lucruri minunate a facut El cu voi.

25. Iar de veti face rau, atunci veti pieri si voi si regele vostru".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***