Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmi 27

1. (Un psalm al lui David; mai inainte de ungere.) Domnul este luminarea mea si mantuirea mea; de cine ma voi teme? Domnul este aparatorul vietii mele; de cine ma voi infricosa?

2. Cand se vor apropia de mine cei ce imi fac rau, ca sa manance trupul meu; cei ce ma necajesc si vrajmasii mei, aceia au slabit si au cazut.

3. De s-ar randui impotriva mea ostire, nu se va infricosa inima mea; de s-ar ridica impotriva mea razboi, eu in El nadajduiesc.

4. Una am cerut de la Domnul, pe aceasta o voi cauta: sa locuiesc in casa Domnului in toate zilele vietii mele, ca sa vad frumusetea Domnului si sa cercetez locasul Lui.

5. Ca Domnul m-a ascuns in cortul Lui in ziua necazurilor mele; m-a acoperit in locul cel ascuns al cortului Lui; pe piatra m-a inaltat.

6. Si acum iata, a inaltat capul meu peste vrajmasii mei. Inconjurat-am si am jertfit in cortul Lui jertfa de lauda. Il voi lauda si voi canta Domnului.

7. Auzi, Doamne, glasul meu cu care am strigat; miluieste-ma si ma asculta.

8. Tie a zis inima mea: Pe Domnul voi cauta. Te-a cautat fata mea; fata Ta, Doamne, voi cauta.

9. Sa nu-ti intorci fata Ta de la mine si sa nu Te abati intru manie de la robul Tau; ajutorul meu fii, sa nu ma lepezi pe mine si sa nu ma lasi, Dumnezeule, Mantuitorul meu.

10. Ca tatal meu si mama mea m-au parasit, dar Domnul m-a luat.

11. Lege pune-mi mie, Doamne, in calea Ta si ma indrepteaza pe cararea dreapta, din pricina vrajmasilor mei.

12. Nu ma da pe mine pe mana celor ce ma necajesc, ca s-au ridicat impotriva mea martori nedrepti si nedreptatea a mintit siesi.

13. Cred ca voi vedea bunatatile Domnului, in pamantul celor vii.

14. Asteapta pe Domnul, imbarbateaza-te si sa se intareasca inima ta si asteapta pe Domnul.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***