Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea a doua Paralipomena (a doua a Cronicilor) 7

1. Cand a sfarsit Solomon rugaciunea, s-a pogorat foc din cer si a mistuit arderea de tot si jertfele, si slava Domnului a umplut templul.

2. Atunci n-au putut preotii sa intre in templul Domnului din pricina slavei lui Dumnezeu care umpluse templul.

3. Si toti fiii lui Israel, vazand cum s-a coborat focul si slava Domnului peste templu, au cazut cu fata la pamant pe pardoseala, s-au inchinat si au slavit pe Domnul: "Ca este bun, ca in veac este mila Lui!"

4. Apoi regele si tot poporul au inceput sa aduca jertfe inaintea fetei Domnului.

5. Regele Solomon a adus jertfa douazeci si doua de mii de boi si o suta douazeci de mii de oi; asa au sfintit templul lui Dumnezeu regele si tot poporul.

6. Preotii stateau la slujbele lor si levitii cu instrumentele de cantare ale Domnului, pe care le facuse regele David, ca sa laude pe Domnul: "Ca in veac este mila Lui"; caci David cu acestea Il slavea, iar preotii trambitau din trambite inaintea lui, iar Israelul tot statea de fata.

7. Apoi a mai sfintit Solomon si mijlocul curtii care era inaintea templului Domnului; caci a adus acolo arderile de tot si grasimea jertfelor de impacare, fiindca jertfelnicul cel de arama pe care il facuse Solomon nu putea cuprinde arderile de tot si prinoasele de paine si de grasime.

8. In vremea aceea a facut Solomon sarbatoare de sapte zile si impreuna cu el a praznuit tot Israelul, adunare foarte mare, venita de la intrarea Hamatului, pana la raul Egiptului.

9. Iar in ziua a opta au sarbatorit incheierea sarbatorii, caci sfintirea jertfelnicului a tinut sapte zile, iar sarbatoarea alte sapte zile.

10. Si in ziua a douazeci si treia a lunii a saptea, regele a dat drumul la corturile sale poporului, care se bucura si se veselea de binele ce daduse Domnul lui David, lui Solomon si poporului Sau Israel.

11. Astfel a ispravit Solomon templul Domnului si casa regelui; tot ce planuise Solomon in inima sa sa faca pentru templul Domnului si pentru casa sa, le-a ispravit dupa dorinta.

12. Atunci S-a aratat Domnul lui Solomon, noaptea, si i-a zis: "Am auzit ruga ta si Mi-am ales locul acesta sa fie templu pentru aducerea de jertfe.

13. De voi incuia cerul si nu va fi ploaie, de voi porunci lacustei sa manance tara, sau voi trimite vreo boala molipsitoare asupra poporului Meu

14. Si se va smeri poporul Meu, care se numeste cu numele Meu, si se vor ruga si vor cauta fata Mea, si se vor intoarce de la caile lor cele rele, atunci ii voi auzi din cer, le voi ierta pacatele lor si le voi tamadui tara.

15. Acum ochii Mei vor fi deschisi si urechile Mele vor fi cu luare-aminte la rugaciunea ce se va face in locul acesta.

16. Caci am ales acum si am sfintit templul acesta, pentru ca sa fie numele Meu acolo in veci; si ochii Mei si inima Mea sa fie acolo in toate zilele.

17. Daca tu vei umbla inaintea fetei Mele, cum a umblat David, tatal tau, si vei face toate cate ti-am poruncit, si vei pazi randuielile si legile Mele,

18. Atunci iti voi intari tronul regatului tau, dupa cum am fagaduit lui David, tatal tau, cand am zis: Nu va lipsi din tine barbat care sa domneasca peste Israel.

19. Iar daca va veti abate si veti parasi randuielile Mele si poruncile Mele, care vi le-am dat, si va veti duce si veti incepe a sluji la alti dumnezei si va veti inchina lor,

20. Atunci voi starpi pe Israel de pe fata pamantului Meu pe care l-am dat lor, si templul acesta pe care l-am sfintit numelui Meu, il voi lepada de la fata Mea, iar pe Israel il vai da de pilda si de ocara la toate popoarele;

21. Iar de templul acesta inalt va ramane uimit tot cel ce va trece pe langa el, si va zice: Pentru ce a facut asa Domnul cu pamantul acesta si cu templul acesta?

22. Si vor zice: Pentru ca au parasit pe Domnul Dumnezeul parintilor lor, Care i-a scos din pamantul Egiptului, si pentru ca s-au lipit de alti dumnezei si s-au inchinat si au slujit lor, pentru aceea a adus El asupra lor toate relele acestea".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***