Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea a doua Paralipomena (a doua a Cronicilor) 5

1. Astfel s-a sfarsit tot lucrul pe care l-a facut Solomon pentru templul Domnului. Si a adus Solomon cele harazite de David, tatal lui: argint si aur si toate lucrurile si le-a dat in vistieria templului Domnului.

2. Atunci a adunat Solomon pe batranii lui Israel si pe toti capii semintiilor si capeteniile familiilor fiilor lui Israel la Ierusalim, ca sa stramute chivotul legamantului Domnului din cetatea lui David, adica din Sion.

3. Si s-au adunat la rege toti Israelitii la sarbatoare, in luna a saptea.

4. Dupa ce au venit toate capeteniile lui Israel, levitii au luat chivotul.

5. Si au dus chivotul si cortul adunarii si toate lucrurile sfinte care erau in cort, le-au dus preotii si levitii.

6. Iar regele Solomon si toata obstea lui Israel, care se adunase la el inaintea chivotului, au adus jertfe de oi si boi atatea, cat nu se puteau numara din pricina multimii.

7. Preotii au dus chivotul legamantului Domnului la locul lui, inauntrul templului in Sfanta Sfintelor, sub aripile heruvimilor.

8. Heruvimii isi intindeau aripile peste locul chivotului si acopereau ei chivotul si parghiile lui de sus.

9. Apoi parghiile au fost impinse asa, incat capetele parghiilor chivotului se vedeau din Sfanta, in fata Sfintei Sfintelor, iar parghiile nu se puteau vedea, si acolo sunt ele pana astazi.

10. In chivot nu era nimic, fara numai cele doua table pe care le pusese Moise in Horeb, cand incheiase Domnul legamantul cu fiii lui Israel, dupa iesirea din Egipt.

11. Dupa ce au iesit preotii din Sfanta, caci toti preotii care se aflau acolo se sfintisera, fara sa se tina seama de rand,

12. si cand toti levitii care erau cantareti, Asaf, Heman, Iedutun, fiii lor si fratii lor - imbracati in vison, si cu chimbale, chitare si harfe au stat in partea de rasarit a jertfelnicului si impreuna cu ei au stat o suta douazeci de preoti care trambitau din trambite

13. Si indata ce aceia care sunau din trambite si cei care cantau, uniti intr-un singur glas ca sa slaveasca si sa laude pe Domnul, au facut sa rasune trambitele, chitarele si celelalte instrumente muzicale, si au slavit pe Domnul, zicand: "Caci El este bun, ca in veac este mila Lui!", atunci templul Domnului s-a umplut de norul slavei Lui,

14. Incat preotii nu puteau sta la slujba din pricina norului, pentru ca slava Domnului umpluse templul Domnului.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***