Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea a doua Paralipomena (a doua a Cronicilor) 4

1. Dupa aceea a facut jertfelnic de arama, lung de douazeci de coli, lat de douazeci de coti, inalt de zece coti.

2. A facut asa-numita mare de arama turnata rotund, care avea de la o margine pana la cealalta zece coti, iar inaltimea ei era de cinci coti; o sfoara de treizeci de coti putea sa o cuprinda imprejur.

3. Sub ea de jur-imprejur se aflau chipuri de boi turnate. Boii acestia, turnati impreuna cu marea, erau asezati sub ea de jur-imprejur pe doua randuri, la zece coti departare unul de altul.

4. Marea statea pe doisprezece boi: trei indreptati spre miazanoapte, trei indreptati spre apus, trei indreptati spre miazazi si trei indreptati spre rasarit, iar marea deasupra, pe ei; spatele boilor insa erau inauntru, sub mare.

5. Ea era groasa in pereti de un lat de palma; marginile ei erau ca marginile unei cupe, semanand cu o floare deschisa de crin; in ea incapeau pana la trei mii de baturi.

6. A mai facut zece ligheane si le-a asezat cinci in partea dreapta si cinci in partea stanga, ca sa se spele in ele cele pregatite pentru arderile de tot; marea insa era pentru preoti, ca sa se spele in ea.

7. De asemenea a facut zece sfesnice de aur, cum trebuia sa fie, si le-a pus in templul Domnului, cinci in partea dreapta si cinci in partea stanga.

8. A facut inca zece mese si le-a pus in templul Domnului, cinci in partea dreapta si cinci in partea stanga; si a facut o suta de vase de aur.

9. A facut apoi curtea preotilor si curtea cea mare; la curti a facut porti si portile le-a ferecat cu arama.

10. Marea a pus-o in partea dreapta, spre miazazi-rasarit.

11. Dupa aceea Hiram a facut ligheane si lopeti, castroane, cadelnite si toate vasele pentru jertfe. Si a sfarsit Hiram lucrarile pe care le-a facut lui Solomon pentru templul lui Dumnezeu:

12. Cei doi stalpi cu cele doua coroane de pe varfurile stalpilor, si doua retele pentru acoperit cele doua coroane, care erau pe capetele stalpilor;

13. Patru sute de rodii a pus pe retele, cate doua randuri de rodii pentru fiecare retea, care acoperea cele doua coroane de pe varful stalpilor.

14. A facut postamente si pe postamente ligheane de spalat;

15. O mare si sub ea doisprezece boi;

16. Ligheane, lopeti, furculite si toate celelalte lucruri le-a facut mesterul Hiram regelui Solomon, pentru templul Domnului, din arama lustruita.

17. Acestea le-a turnat regele in preajma Iordanului, intr-un pamant cleios, intre Sucot si Tereda (Tartan).

18. Toate lucrurile acestea le-a facut Solomon in asa de mare numar, incat nu se mai stia greutatea aramei.

19. De asemenea a facut Solomon toate lucrurile pentru templul Domnului, jertfelnicul cel de aur si mesele pentru painile punerii inainte;

20. Sfesnicele si candelele lor de aur curat, ca sa fie aprinse dupa randuiala inaintea Sfintei Sfintelor.

21. Mucarile, candelele si tavitele de aur, din cel mai curat aur.

22. Cutitele, potirele, catuiele si cestile tot din cel mai bun aur: usile templului Domnului, usile dinauntru de la Sfanta Sfintelor si usa de la Sfanta, tot de aur.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***