Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea a doua Paralipomena (a doua a Cronicilor) 3

1. Solomon a inceput sa inalte templul Domnului in Ierusalim, pe muntele Moria, unde Se aratase Domnul lui David, tatal sau, si pe locul pe care-l pregatise David, in aria lui Ornan Iebuseul.

2. Zidirea s-a inceput in ziua a doua a lunii a doua din anul al patrulea al domniei lui Solomon.

3. Iata temelia pusa de Solomon la zidurile templului Domnului: lungimea lui era de saizeci de coji, iar latimea de douazeci de coti.

4. Pridvorul, care era inaintea templului, avea lungimea de douazeci de coti, cat latimea templului, iar inaltimea de o suta douazeci de coti si pe dinauntru l-a captusit cu aur curat.

5. Casa cea mare (Sfanta) insa a captusit-o cu lemn de chiparos si a imbracat-o cu aur de cel mai bun, iar pe el a sapat finici si lantisoare.

6. Apoi a impodobit casa cu pietre scumpe. Aurul era din Parvaim (Ofir).

7. Peretii casei, tavanul, usorii, ferestrele si usile le-a acoperit cu aur si pe pereti a sculptat chipuri de heruvimi.

8. Sfanta Sfintelor a facut-o lunga de douazeci de coti, cat largimea casei, si larga de douazeci de coti, si a imbracat-o cu sase sute de talanti din cel mai bun aur.

9. Cuiele de aur erau in greutate de cincizeci de sicli fiecare cui. Incaperile de sus inca le-a imbracat cu aur.

10. Apoi a facut in Sfanta Sfintelor doi heruvimi sapati in lemn si i-a ferecat cu aur.

11. Aripile heruvimilor aveau in lungime douazeci de coti: o aripa de cinci coti atingea peretele templului, iar cealalta aripa de cinci coti atingea aripa celuilalt heruvim.

12. Asemenea si aripa de cinci coti a celuilalt heruvim atingea peretele templului, iar cealalta aripa de cinci coti atingea aripa heruvimului intai.

13. Aripile acestor heruvimi intinse erau de douazeci de coti; heruvimii stateau in picioare, cu fetele spre Sfanta.

14. Dupa aceea au facut o perdea de torturi purpurii, stacojii si albastre si de vison, iar pe ea a inchipuit heruvimi.

15. Inaintea templului au facut doi Stalpi, inalti de treizeci si cinci de coti, iar coroanele de deasupra, de cinci coti fiecare.

16. Au mai facut lantisoare, ca cele din Sfanta Sfintelor, si le-a pus pe capetele stalpilor. Apoi au facut o suta de rodii si le-au insirat pe lantisoare.

17. In sfarsit au asezat stalpii inaintea templului, unul in dreapta si altul in stanga si le-a pus nume: celui din dreapta Iachin, iar celui din stanga Booz.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***