Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea a doua Paralipomena (a doua a Cronicilor) 22

1. In locul lui locuitorii Ierusalimului au facut rege pe Ohozia, fiul cel mai mic al lui, fiindca pe toti fiii cei mai mari ii ucisese multimea care venise cu Arabii la tabara. Astfel s-a facut rege Ohozia, fiul lui Ioram, regele Iudei.

2. Ohozia era de douazeci si doi de ani cand s-a facut rege si a domnit in Ierusalim un an. Pe mama lui o chema Atalia si era fiica lui Omri.

3. El de asemenea a mers pe drumul casei lui Ahab, pentru ca a avut pe mama lui sfatuitoare la fapte nelegiuite.

4. De aceea a facut el lucruri care nu erau placute ochilor Domnului, ca si casa lui Ahab; pentru ca pe casa aceasta a avut-o el de sfatuitor dupa moartea tatalui sau, spre pieirea lui.

5. Dupa sfatul lor, a plecat cu Ioram, fiul lui Ahab, regele lui Israel, la razboi impotriva lui Hazael, regele Siriei, in Ramotul din Galaad. Atunci arcasii sirieni au ranit pe Ioram.

6. Acesta, ca sa se lecuiasca de ranile ce capatase la Ramot, cand s-a luptat cu Hazael, regele Siriei, s-a intors inapoi la Izreel. Si Ohozia, fiul lui Ioram, regele Iudei, s-a dus si el la Izreel, ca sa vada pe Ioram, fiul lui Ahab, pentru ca acela era bolnav.

7. Cu voia lui Dumnezeu si spre pieirea lui a venit Ohozia la Ioram, caci, dupa sosirea lui aici, a plecat cu Ioram impotriva lui Iehu, fiul lui Nimsi, pe care-l unsese Domnul pentru starpirea casei lui Ahab.

8. Astfel pe cand Iehu aducea la indeplinire judecata care era asupra casei lui Ahab, a gasit si pe capeteniile lui Iuda si pe fiii fratilor lui Ohozia, care-i slujeau, si i-a ucis.

9. Apoi Iehu a poruncit sa caute si pe Ohozia si l-au prins pe cand el se ascundea in Samaria, l-au adus la Iehu si l-au ucis si l-au inmormantat, caci ziceau: "Este fiul lui Iosafat care a cautat pe Domnul din toata inima sa". si n-a ramas in casa lui Ohozia nimeni care sa poata domni,

10. Caci Atalia, mama lui Ohozia, vazand ca a murit fiul ei, s-a sculat si a starpit toata samanta de rege din casa lui Iuda.

11. Dar Ioseba, fiica regelui Ioram, a pus mana pe Ioas, fiul lui Ohozia" l-a scos din mijlocul fiilor regelui, care aveau sa fie ucisi si l-a ascuns pe el si pe doica lui in odaia de dormit. Si astfel Ioseba, fiica regelui Ioram, femeia lui Iehoiada preotul si sora lui Ohozia, a ascuns pe Ioas din fata Ataliei, si nu l-a omorat.

12. Si l-au tinut ei ascuns in templul lui Dumnezeu sase ani; iar peste tara a domnit Atalia.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***