Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea a doua Paralipomena (a doua a Cronicilor) 19

1. Dupa aceea Iosafat, regele lui Iuda, s-a intors in pace la casa lui in Ierusalim.

2. I-a iesit insa inainte Iehu, fiul lui Hanani vazatorul, si a zis regelui Iosafat: "Fiindca ai ajutat pe un nelegiuit si ai legat prietenie cu cei pe care-i uraste Domnul, de aceea mania Domnului va fi asupra ta.

3. Dar ai si fapte bune, caci ai stricat chipurile cele cioplite din pamantul lui Iuda si ti-ai indreptat inima ta ca sa caute pe Dumnezeu".

4. Atunci Iosafat, s-a asezat cu locuinta in Ierusalim si a inceput el sa umble iarasi prin poporul sau de la Beer-Seba, pana la muntele lui Efraim si l-a intors la Domnul Dumnezeul parintilor sai.

5. Si a asezat judecatori in tara, prin toate cetatile intarite si in fiecare cetate.

6. Si a zis el judecatorilor: "Luati seama la ce veti face; sa nu faceti judecata omeneasca, ci judecata Domnului, ca la rostirea judecatii El este cu voi.

7. De aceea sa fiti cu frica Domnului in voi, sa lucrati cu paza, caci la Domnul nu-i nici nedreptate, nici partinire si nici daruri".

8. Iosafat a pus si in Ierusalim pe unii din leviti, din preoti si din capii de familie, ca sa faca judecata Domnului, sa judece pricinile dintre Israelitii ce locuiau in Ierusalim.

9. Si iata ce porunci a dat el acestora: "Asa sa lucrati, in frica Domnului, cu credinta si cu inima curata!

10. La orice fel de pricini, care vor veni inaintea voastra de la fratii vostri care locuiesc in cetatile lor, fie pentru varsare de sange, sau pentru lege si porunca, fie pentru randuieli si ceremonii, sa-i invatati sa nu faca rau, ca sa nu se gaseasca vinovati inaintea Domnului si sa nu vina mania Lui asupra voastra si asupra fratilor vostri; lucrati asa si nu veti gresi

11. Si iata Amaria arhiereul este pus peste voi in toate lucrurile Domnului; iar Zebadia, fiul lui Israel, capetenia casei lui Iuda, este pus pentru toate lucrurile regelui, iar ca dregatori inaintea voastra aveti pe leviti. Fiti tari si lucrati astfel, si Domnul va fi cu cel bun".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***