Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea a doua Paralipomena (a doua a Cronicilor) 11

1. Atunci a venit Roboam la Ierusalim si a strans din casa lui Iuda si a lui Veniamin o suta saptezeci de mii de ostasi alesi, ca sa lupte in Israel si sa intoarca regatul iarasi sub stapanirea lui Roboam.

2. Si a fost cuvantul Domnului spre Semaia, omul lui Dumnezeu si i-a zis:

3. "Spune lui Roboam, fiul lui Solomon, regele Iudei si la tot Israelul din neamul lui Iuda si al lui Veniamin:

4. Asa zice Domnul: Sa nu mergeti si sa nu faceti razboi cu fratii vostri. Intoarceti-va fiecare la casa voastra, caci de Mine s-a facut acest lucru!" si au ascultat ei de cuvintele Domnului si s-au intors inapoi din drumul lor impotriva lui Ieroboam.

5. Roboam sedea in Ierusalim si a imprejmuit cetatile lui Iuda cu ziduri.

6. El a intarit Betleemul, Etamul si Tecoa;

7. Bet-Turul, Soco si Adulamul,

8. Gatul, Maresa si Ziful,

9. Adoraimul, Lachisul si Azeca,

10. Tora, Aialonul si Hebronul, care se aflau in neamul lui Iuda si al lui Veniamin.

11. Cetatile acestea le-a intarit el cu ziduri si a asezat in ele capetenii si magazii pentru tinut paine, untdelemn si vin.

12. Fiecarei cetati i-a dat scuturi si sulite si le-a intarit cu foarte mare tarie. Si asa a ramas cu el Iuda si Veniamin.

13. Apoi s-au adunat la el din toate partile preotii si levitii, care erau in tot pamantul lui Israel,

14. Caci levitii si-au parasit asezarile si locurile lor, stapanite de ei, si au venit in Iuda si la Ierusalim, din pricina ca Ieroboam si fiii lui ii indepartasera din dregatoria preotiei Domnului

15. Si pentru ca Ieroboam isi pusese preoti pentru inaltimi si pentru tapii si viteii pe care ii facuse el.

16. Iar dupa ei au venit la Ierusalim din toate semintiile lui Israel si aceia care isi aveau inima indreptata sa caute pe Domnul Dumnezeul lui Israel, pentru ca sa aduca jertfa Domnului Dumnezeului parintilor lor.

17. Si asa au intarit acestia regatul lui Iuda si l-au sprijinit pe Roboam, fiul lui Solomon, timp de trei ani., pentru ca trei ani a umblat el pe caile lui David si ale lui Solomon.

18. Roboam si-a luat de femeie pe Mahalat, fiica lui Ierimot, fiul lui David si al Abihailei, fiica lui Eliab, fiul lui Iesei.

19. Aceasta i-a nascut fii pe Ieus, pe Semaria si pe Zaham.

20. Dupa ea a mai luat pe Maaca, fiica lui Abesalom, care i-a nascut pe Abia, pe Atai, pe Ziza si pe Selomit.

21. Roboam insa iubea pe Maaca, fiica lui Abesalom, mai mult decat pe toate femeile si decat pe toate concubinele sale, caci el a avut optsprezece femei si saizeci de concubine si a nascut cu ele douazeci si opt de baieti si saizeci de fete.

22. Si a pus Roboam pe Abia, fiul Maacai, conducator peste fratii lui, pentru ca pe el voia sa-l faca rege.

23. Si a lucrat intelepteste, caci si-a impartit toti feciorii sai in toate cetatile intarite din tot pamantul lui Iuda si al lui Veniamin si le-a dat intretinere mare si le-a cautat multime de femei.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***