Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea intaia Paralipomena (intaia a Cronicilor) 5

1. Fiii lui Ruben, intaiul nascut al lui Israel, caci el a fost nascut intai, dar pentru ca a intinat el patul tatalui sau, intaietatea lui a fost data fiilor lui Iosif, fiul lui Israel, ca sa nu se mai inscrie ei (fiii lui Ruben) ca intai nascuti;

2. Caci Iuda era cel mai puternic dintre fratii sai si povatuitorul e din el, dar intaietatea a trecut la Iosif.

3. Fiii lui Ruben, intaiul nascut al lui Israel, au fost: Enoh, Palu, Hetron si Carmi.

4. Fiii lui Ioil au fost: Semaia, fiul lui, fiul acestuia a fost Gog, iar al acestuia a fost Simei;

5. Fiul acestuia a fost Mihea, al acestuia a fost Reaia, iar al acestuia a fost Baal;

6. Fiul acestuia a fost Beera, pe care l-a dus in robie Tiglatfalasar, regele Asiriei. El era capetenia Rubenitilor.

7. Si fratii lui, dupa familiile lor, dupa spira neamului lor, au fost: cel mai insemnat Ioil, apoi Zaharia,

8. Si Bela, fiul lui Azaz, fiul lui Sema, fiul lui Ioil. El locuia in Aroer pana la Nebo si Baal-Meon.

9. Iar spre rasarit a locuit el pana la marginea pustiului, care pleaca de la raul Eufrat, pentru ca turmele lui erau foarte multe in tinutul Galaadului.

10. In zilele lui Saul au purtat ei razboi cu Agarenii, care au cazut in mainile lor, si au locuit in corturi, in toata latura de rasarit a Galaadului.

11. Fiii lui Gad traiau in fata lor, in tara Vasanului, pana la Salca.

12. In Vasan, cel mai de seama era Ioil. Safam era al doilea, apoi venea Iaenai si Safat.

13. Fratii lor cu familiile lor erau in numar de sapte: Micael, Mesulam, Seba, Iorai, Iacan, Zia si Eber.

14. Iata fiii lui Abihail, fiul lui Huri, fiul lui Iaroah, fiul lui Galaad, fiul lui Micael, fiul lui Iesisai, fiul lui Iahdo, fiul lui Buz.

15. Ahi, fiul lui Abdiel, fiul lui Guni, era capul neamului sau.

16. Ei traiau in Galaad, in Vasan si in cetatile care tineau de el in toate imprejurimile Sirionului, pana la capatul lor.

17. Ei cu totii au fost numarati in zilele lui Ioatam, regele Iudei, si in zilele lui Ieroboam, regele lui Israel.

18. Urmasii lui Ruben, ai lui Gad si o jumatate din semintia lui Manase aveau oameni razboinici, barbati care purtau scut si sabie, care trageau cu arcul si deprinsi la lupta, patruzeci si patru de mii sapte sute saizeci care ieseau la razboi.

19. Si s-au luptat ei cu Agarenii, cu Ietur, cu Nafis si cu Nodab.

20. Dar li s-a dat ajutor contra acelora si au fost dati in mana lor Agarenii si toate ale lor, pentru ca ei in vremea luptei au strigat catre Dumnezeu si El i-a auzit, pentru ca ei nadajduiau in El.

21. Atunci au luat ei turmele acelora: cincizeci de mii de camile, doua sute cincizeci de mii de oi si capre, doua mii de asini si o suta de mii de oameni,

22. Pentru ca multi au cazut ucisi, caci lupta aceasta a fost de la Dumnezeu. Si au locuit ei in locul acelora pana la ducerea in robie.

23. Urmasii jumatatii din tribul lui Manase au trait in acel pamant de la Vasan pana la Baal-Ermon si Senir si pana la muntele Hermon, si erau multi la numar.

24. Iata capii de familie cei mai insemnati ai lor: Efer, Isei, Eliel, Azriel, Ieremia, Hodavia si Iahdiel, barbati puternici, barbati vestiti, capetenii ale neamurilor lor.

25. Dar cand ei au gresit impotriva Dumnezeului parintilor lor si au inceput sa se desfraneze dupa dumnezeii popoarelor pamantului aceluia, pe care le starpise Dumnezeu de la fata lor,

26. Atunci Dumnezeul lui Israel a intaratat duhul lui Ful, regele Asiriei, adica al lui Tiglatfalasar, regele Asiriei si acesta a stramutat pe Rubeniti si pe Gaditi si jumatate din tribul lui Manase si i-a dus in Halach, Habor, Hara si la raul Gozan, unde sunt pana astazi.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***