Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea intaia Paralipomena (intaia a Cronicilor) 19

1. Dupa aceasta a murit Nahas, regele Amonitilor, si in locul lui s-a facut rege fiul sau.

2. Atunci David a zis: "Am sa arat mila lui Hanun, fiul lui Nahas, pentru binefacerea ce mi-a aratat tatal sau". Si a trimis David soli sa-l mangaie pentru pierderea tatalui sau. Au mers deci solii lui David in tara Amonitilor, ca sa-l mangaie pe Hanun.

3. Insa capeteniile Amonitilor au zis catre Hanun: "Socotesti tu, oare, ca David din dragoste pentru tatal tau a trimis la tine mangaietori? Nu cumva au venit slugile lui la tine, ca sa iscodeasca si sa vada tara si apoi sa o pustiiasca "

4. Atunci a prins Hanun pe trimisii lui David si i-a ras si le-a taiat hainele pe jumatate, pana la coapsa, si asa le-a dat drumul si ei au plecat.

5. Spunandu-se lui David de patania oamenilor acelora, a trimis el in intampinarea lor, ca erau tare batjocoriti, si li s-a zis: "Ramaneti in Ierihon pana va vor creste barbile si atunci va veti intoarce acasa".

6. Dupa ce Amonitii au vazut ca au ajuns urati lui David, au trimis Hanun si Amonitii o mie de talanti de argint, ca sa ia in solda lor niste care de razboi si calareti din Siria Mesopotamiei, Siria Maacai si din Toba.

7. Si au luat in solda lor treizeci si doua de mii de care si pe regele Maacai cu poporul lui, care au venit si au tabarat inaintea Medebei. Iar Amonitii s-au adunat din cetatile lor si au iesit la razboi.

8. Cand David a auzit de acestea, a trimis pe Ioab cu toata ostirea de viteji.

9. Atunci au inaintat Amonitii si s-au asezat in linie de bataie la portile cetatii, iar regii care venisera erau la o parte in camp.

10. Ioab, vazand ca are a lupta pe doua laturi, una in fata si alta in spate, a ales osteni din toti cei mai de seama din Israel si i-a randuit contra Sirienilor.

11. Iar cealalta parte de popor a incredintat-o lui Abisai, fratele sau, ca sa se indrepte contra Amonitilor.

12. Apoi a zis: "Daca Sirienii vor fi mai tari decat mine, sa-mi vii tu in ajutor, iar daca Amonitii vor fi mai tari decat tine, iti voi veni eu in ajutor.

13. Fii curajos si sa stam cu tarie pentru apararea poporului nostru si pentru cetatile Dumnezeului nostru, si Domnul sa faca ce va binevoi".

14. si a intrat Ioab Si oamenii ce erau cu el in lupta cu Sirienii, dar acestia au fugit de el.

15. Amonitii insa, vazand ca Sirienii fug, au fugit si ei de Abisai, fratele lui Ioab, si s-au dus in cetate. Atunci Ioab a venit la Ierusalim.

16. Sirienii, vazand ca sunt batuti de Israeliti, au trimis soli si au scos pe Sirienii care erau dincolo de rau, iar Sofac, capetenia lui Hadadezer, ii conducea.

17. Cand s-a spus aceasta lui David, el a adunat pe toti Israelitii, a trecut Iordanul si, venind asupra acelora, s-a asezat in linie de bataie in fata lor. Si a intrat David in lupta cu Sirienii si acestia s-au luptat cu el.

18. Dar curand Sirienii au fugit de Israeliti, iar David, a nimicit Sirienilor sapte mii de care si patruzeci de mii de pedestrasi, si pe Sofac, comandantul ostirii, I-a ucis.

19. Cand au vazut slugile lui Hadadezer ca sunt biruiti de Israeliti, au incheiat pace cu David si s-au supus. Si n-au mai voit Sirienii sa mai ajute pe Amoniti.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***