Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea intaia Paralipomena (intaia a Cronicilor) 14

1. In vremea aceea a trimis Hiram, regele Tirului, soli la David si lemne de cedru si pietrari si dulgheri, ca sa-i ridice casa.

2. Cand a aflat David ca l-a intarit Domnul rege peste Israel, ca domnia lui a fost inaltata sus pentru poporul sau Israel,

3. Si-a luat inca alte femei din Ierusalim si i s-au mai nascut lui David fii si fiice.

4. Iata numele celor ce i s-au nascut in Ierusalim: Samua, Sobab, Natan si Solomon;

5. Ibhar, Elisua si Elifelet;

6. Nogah, Nefeg si Iafia;

7. Elisama, Beeliada si Elifelet.

8. Auzind insa Filistenii ca David a fost uns rege peste tot Israelul, s-au ridicat ei toti sa caute pe David. Si auzind David de aceasta, a iesit inaintea lor.

9. Iar Filistenii au venit si s-au asezat in valea Refaim.

10. Atunci a intrebat David pe Dumnezeu, zicand: "Sa merg eu oare contra Filistenilor si-i vei da Tu in mana mea?" Si Domnul i-a raspuns: "Mergi, ca ii voi da in mana ta!"

11. Si s-au dus ei in Baal-Peratim si acolo i-a lovit David; apoi David a zis: "Dumnezeu a zdrobit pe vrajmasi cu mana mea, ca pe o surpatura de apa". De aceea au si dat vaii aceleia numele de Baal- Peratim.

12. Filistenii si-au lasat acolo zeii, iar David i-a adunat si i-a ars cu foc.

13. Si au venit iarasi Filistenii si au tabarat in vale.

14. Iar David a intrebat din nou pe Dumnezeu, iar Dumnezeu i-a zis: "Nu te duce de-a dreptul asupra lor; abate-te de la ei si te du asupra lor pe la dumbrava duzilor;

15. Si cand vei auzi zgomot ca de pasi prin varful duzilor, atunci sa intri in lupta, caci a iesit Dumnezeu inaintea ta, ca sa bata tabara Filistenilor".

16. Si a facut David cum ii poruncise Dumnezeu; si a lovit tabara Filistenilor de la Ghibeon pana la Ghezer.

17. Atunci a rasunat numele lui David prin toate tarile dimprejur si l-a facut Domnul infricosator pentru toate popoarele vecine.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***