Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea intaia Paralipomena (intaia a Cronicilor) 12

1. Iata pe cei care au mai mers la David in Ticlag, pe cand statea el inca ascuns de Saul, fiul lui Chis. Acestia erau dintre vitejii care ajutasera la lupta.

2. Ei erau arcasi, aruncau pietre si cu dreapta si cu stanga si din arcuri trageau cu sageti si faceau parte dintre Veniamineni, fratii lui Saul, si anume:

3. Capetenia Ahiezer, apoi Ioas, fiii lui Semaa din Ghibeea, Ieziel si Pelet, fiii lui Azmavet, Beraca si Iehu din Anatot;

4. Ismaia Ghibeoneanul, un viteaz dintre cei treizeci si capetenie peste treizeci; Ieremia, Iahaziel, Iohanan si Iozabad din Ghedera;

5. Eluzai, Ierimot, Bealia, Semaria si Sefatia Harifianul;

6. Elcana, Isia, Azareel, Ioezer si Iasobeam, Coreiti;

7. Ioela si Zebadia, fiii lui Ieroham din Ghedor.

8. Din Gaditeni au trecut la David, in cetatea din pustie, oameni curajosi, razboinici si inarmati cu scut si sulita, cu fata lor ca fata leului si iuti ca si caprioarele din munti si anume:

9. Capetenia Ezer, al doilea Obadia si al treilea Eliab;

10. Al patrulea Masmana, al cincilea Ieremia,

11. Al saselea Atai, al saptelea Eliel,

12. Al optulea Iohanan si al noualea Elzabad,

13. Al zecelea Ieremia si al unsprezecelea Macbanai.

14. Acestia sunt din fiii lui Gad si erau capetenii in ostire: cei mai mici, peste sute si cei mai mari, peste mii.

15. Acestia au trecut Iordanul in luna intai, cand el iese din matca sa, si au alungat pe toti cei ce locuiau pe vai, spre rasarit si apus.

16. Au mai venit de asemenea si dintre fiii lui Veniamin si ai lui Iuda in cetate, la David.

17. Iar David a iesit in intampinarea lor si le-a zis: "De ati venit cu pace, ca sa-mi ajutati, atunci sa fie in mine si in voi o singura inima; iar de ati venit ca prin viclesug sa ma dati vrajmasilor mei, atunci, cum nu este prihana in mainile mele, va vedea si va judeca Dumnezeul parintilor nostri".

18. Atunci a cuprins Duhul pe Amasai, capetenia celor treizeci si a zis: "Suntem cu tine, Davide, si pacea sa fie cu tine, fiul lui Iesei! Pace tie si pace celor ce-ti ajuta, ca iti ajuta Dumnezeul tau". Si i-a primit David si i-a pus in capul ostirii.

19. Si din tribul lui Manase au trecut unii la David, cand mergea el cu Filistenii la razboi contra lui Saul, dar nu l-au ajutat, pentru ca conducatorii Filistenilor, sfatuindu-se, l-au trimis inapoi, zicand: "Pentru primejduirea capului nostru, el va trece la domnul sau Saul".

20. Dupa ce s-a intors el la Ticlag, au trecut la dansul din ai lui Manase: Adnah, Iozabad, Iediael, Micael, Iozabad, Elihu si Tiltai, capetenii peste mii in Manase.

21. Acestia au ajutat lui David contra navalitorilor, caci toti acestia erau oameni viteji si capetenii in ostire.

22. Astfel in fiecare zi veneau lui David in ajutor pana intru atat, incat tabara lui ajunsese mare, ca o tabara a lui Dumnezeu.

23. Iata acum numarul capeteniilor de ostire, care au venit la David in Hebron, ca sa-i incredinteze domnia lui Saul, dupa cuvantul Domnului:

24. Fii de-ai lui Iuda care purtau scut si sulita erau sase mii opt sute, gata de lupta;

25. Din fiii lui Simeon erau sapte mii o suta, oameni viteji de ostire;

26. Din fiii lui Levi, patru mii sase sute;

27. Iehoiada, capetenie din neamul lui Aaron, si cu el trei mii sapte sute,

28. Si Tadoc, un tanar voinic cu neamurile lui douazeci si doua de capetenii.

29. Din fiii lui Veniamin, fratii lui Saul, au venit trei mii, dar inca multi din ei se tineau de casa lui Saul;

30. Din fiii lui Efraim, douazeci de mii opt sute de oameni viteji, oameni cunoscuti in neamul lor;

31. Din jumatate din semintia lui Manase, optsprezece mii care au fost chemati pe nume ca sa mearga sa faca rege pe David;

32. Dintre fiii lui Isahar au venit oameni intelepti care stiau ce si cand trebuie sa faca Israel; acestia erau doua sute capetenii si toti fratii lor urmau sfatul lor;

33. Din tribul lui Zabulon au venit oameni gata de lupta si inarmati cu tot felul de arme, in numar de cincizeci de mii, in ordine si intr-un suflet;

34. Din tribul lui Neftali, o mie de capetenii si cu ei treizeci si sapte de mii cu scuturi si cu sulite;

35. Din tribul lui Dan au venit douazeci si opt de mii sase sute oameni gata de lupta;

36. Din Aser au venit osteni, gata de lupta, patruzeci de mii;

37. De peste Iordan, din tribul lui Ruben, al lui Gad si din jumatate de trib al lui Manase, au venit o suta douazeci de mii cu tot felul de arme de lupta.

38. Toti acesti osteni, gata de lupta si cu toata inima, au venit la Hebron sa faca rege pe David peste Israel. Dar si toti ceilalti Israeliti erau intr-un cuget pentru a fi facut rege David.

39. Si au ramas acolo la David trei zile si au mancat si au baut, pentru ca fratii lor pregatisera toate pentru ei.

40. Si apoi chiar vecinii lor, pana chiar si Isahar, Zabulon si Neftali, adusesera toate de ale mancarii pe asini, pe camile, pe catari si cu carele de boi: faina, smochine si stafide, vin, untdelemn si vite mari si marunte, multime multa, pentru ca bucurie mare era peste Israel.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***