Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Osea 7

1. Cand am voit sa tamaduiesc pe Israel, atunci s-au dat pe fata pacatele lui Efraim si ticalosiile Samariei, ca toti laolalta savarsesc faradelegi: talharii intra prin case, hotii prada la drumul mare.

2. Dar ei nici nu cugeta in inimile lor ca Eu Imi aduc aminte de rautatile lor. Faptele lor Ma impresoara; ele se intampla inaintea ochilor Mei.

3. Prin faradelegile lor inveselesc pe rege si pe capetenii prin graiurile lor mincinoase;

4. Ei sunt toti desfranati, ei ard ca un cuptor aprins de brutar pe care el nu-l mai incinge de cand a framantat aluatul si pana ce acesta s-a ridicat.

5. La ziua regelui capeteniile s-au imbolnavit de prea mult vin, si regele si-a dat mana cu batjocoritorii.

6. Toata noaptea mania lor sta potolita, iar dimineata arde ca vapaia focului.

7. Ei toti sunt ca un cuptor incins si mistuie pe judecatorii lor. Toti regii lor s-au prabusit si nici unul din ei nu M-a chemat pe Mine!

8. Efraim s-a ofilit printre neamuri, el este ca o turta pe care nimeni n-a intors-o la foc.

9. Cei de alt neam i-au stors vlaga lui, iar el nu baga de seama! Par alb ii creste, si el tot nu simte.

10. Cu toate ca trufia lui Israel marturiseste impotriva lui, el nu se intoarce catre Domnul Dumnezeul lui si nu-L cauta.

11. Si Efraim s-a purtat ca un porumbel, nepriceput si nestiutor; au chemat pe Egipteni si s-au indreptat catre Asirieni;

12. In vreme ce se duc acolo, Eu intind asupra lor latul Meu; ca pe pasarile cerului ii voi dobori, ii voi pedepsi precum s-a dat de stire in obstea lor.

13. Vai de ei, caci au fugit de Mine! Prapad sa vina peste ei, caci au pacatuit impotriva Mea! Eu as vrea sa-i rascumpar, dar ei graiesc minciuni impotriva Mea.

14. Si nu striga catre Mine din toata inima lor, ci se tanguiesc pentru jertfelnicele lor. Ei se iau la harta pentru grau si pentru must, si isi intorc privirea de la Mine.

15. Daca ii invat si le intaresc bratul lor, atunci gandesc lucruri rele impotriva Mea:

16. Ei se indreapta catre Baal. Ei sunt asemenea unui arc care scapa din mana. Capeteniile lor au cazut in ascutisul sabiei, din pricina iutimii lor. Limba lor M-a facut de ocara in tara Egiptului.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***