Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Osea 5

1. Ascultati acestea voi, preotilor, si luati aminte voi cei din casa lui Israel, si plecati urechea, voi cei din casa regelui, caci catre voi se indreapta hotararea, fiindca ati fost un lat la Mitpe si o cursa intinsa pe Tabor.

2. Si la Sitim au sapat o groapa adanca. Nu mai e nici o scapare pentru ei toti!

3. Iata Eu cunosc Efraimul, iar Israelul nu se poate ascunde de Mine ca tu, Efraime, chiar acum ai savarsit fapte de ocara si Israelul s-a intinat cu spurcaciuni.

4. Faptele lor nu le dau ragaz sa se intoarca la credinta in Domnul Dumnezeul lor, ca un duh de ticalosie salasluieste inauntru lor si pe Domnul nu vor sa-L cunoasca.

5. Trufia lui Israel marturiseste pe fata impotriva lui; Israel si Efraim se vor prabusi din pricina faradelegilor lor, de asemenea si Iuda va cadea cu ei.

6. Cu oile si cu boii lor vor merge sa caute pe Domnul, dar nu-L vor afla. El S-a despartit de ei!

7. Cazut-au de la credinta in Domnul, ca au nascut fii din desfranare; de aceea, la sarbatoare de luna noua vor fi nimiciti ei si tarinile lor.

8. Sunati din corn in Ghibea si din trambita in Rama; strigati de deznadejde in Bet-Aven! Ia seama, Veniamine!

9. Efraim va fi pustiit in ziua judecatii; pentru semintiile lui Israel vestesc un lucru care se va adeveri.

10. Capeteniile lui Iuda. au fost ca unii care schimba piatra de hotar; peste ei voi varsa ca apa intaratarea Mea!

11. Efraim este asupritor, calca dreptul fiecaruia, fiindca ii place sa alerge dupa idoli.

12. Iar Eu sunt ca o molie pentru Efraim, ca un cariu pentru casa lui Iuda.

13. Cand Efraim a vazut boala lui, iar Iuda rana lui, Efraim s-a indreptat spre Asiria si a trimis soli catre regele din Iareb. Acela insa n-a putut sa-l tamaduiasca si sa-l vindece de rana lui;

14. Caci Eu sunt ca un leu fata de Efraim si ca un pui de leu fata de casa lui Iuda. Eu, Eu sfasii si Ma duc si nimeni nu poate sa-i scape din mana Mea.

15. Ma duc sa nu Ma mai intorc la locul Meu, pana ce nu se vor cai si-Mi vor cauta fata Mea. Intru stramtorarea lor ei umbla dupa Mine, zicand:

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***