Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Osea 13

1. Ori de cate ori Efraim vorbea, era groaza; el era mare in Israel, dar el s-a facut vinovat cu Baal si a murit.

2. Si acum ei pacatuiesc din nou; si-au facut chipuri turnate din argintul lor dupa felul idolilor - lucru de mana de mester sunt toti! Si ei le zic: "Acestia sunt dumnezeu!" Ei dau ajutor oamenilor. Pentru aceasta ei se inchina sarutand viteii cei de aur.

3. Din aceasta pricina sa ajunga ca norii cei de dimineata, ca roua care se ia de cu vreme, ca pleava pe care o matura vantul de pe arie si ca fumul care iese printre gratii.

4. Dar Eu sunt Domnul Dumnezeul tau din tara Egiptului incoace si sa nu cunosti un alt dumnezeu, decat pe Mine, si in afara de Mine nu este izbavitor.

5. Eu te-am cunoscut pe tine in pustiu si in pamant uscat ti-am dat pasune!

6. Dar cu cat ei aveau pasune, cu atat mancau mai mult, iar dupa ce se saturau, inima lor se semetea. Pentru aceasta ei M-au uitat.

7. De aceea voi fi pentru ei ca un leu si ii voi pandi pe cale ca o pantera.

8. Si Ma voi arunca asupra lor ca o ursoaica lipsita de puii ei si le voi sfasia invelisul cel tare al inimii lor. Si leii cei din padure sa-i manance si animalele salbatice sa-i sfartece!

9. Eu te voi pierde pe tine, Israele, si cine ar putea veni in ajutorul tau?

10. Unde este regele tau, care sa te izbaveasca in toate cetatile tale? Si unde mai sunt judecatorii tai despre care tu ai zis: "Da-mi un rege si o capetenie!"

11. Iti voi da un rege intru mania Mea si ti-l voi lua intru urgia Mea.

12. Faradelegea lui Efraim este bine pastrata si pacatul lui este pus la o parte.

13. Durerile nasterii il cuprind; dar el este un copil fara de minte, ca in clipa nasterii el nu iese din sanul maicii lui.

14. Din stapanirea locuintei mortilor ii voi izbavi si de moarte ii voi mantui. Unde este, moarte, biruinta ta? Unde-ti sunt chinurile tale? Mila sta ascunsa departe de ochii Mei!...

15. Efraim sa tot creasca printre trestii; vantul de la rasarit va veni, suflarea Domnului se va ridica din pustiu, ii va seca izvoarele si ii va usca fantanile, va pustii tara si toate lucrurile ei de pret.

16. Pustie sa ajunga Samaria, fiindca s-a razvratit impotriva Dumnezeului ei! Sa cada in ascutisul sabiei, pruncii ei sa fie ucisi si femeile care i-au zamislit sa fie spintecate!

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***