Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Osea 10

1. Israel a fost o vie manoasa, care dadea rod din belsug. Cu cat avea mai mult rod, cu atat sporeau altarele sale; cu cit era mai bogata tara, cu atat se inaltau mai multe pietre de aducere aminte.

2. Inima lui era fatarnica; sa-si ispaseasca pacatul! El singur va dobori altarele sale, va sfarama pietrele de aducere aminte.

3. Ba chiar zic: "Noi nu mai avem rege, din pricina ca nu ne-am temut de Domnul. Si la ce ne-ar sluji regele?"

4. Ei spun vorbe desarte, jura stramb, incheie legaminte si prefac dreptatea in otrava; judecata va creste pe brazdele campului!

5. Pentru vitelul din Bet-Aven, locuitorii din Samaria sunt plini de mare grija, ba chiar vor plange preotii lui si poporul sau si se vor tangui pentru comorile lui care se irosesc.

6. Si pe el il va duce in Asiria ca pe un dar al regelui din Iareb; rusinea il va cuprinde pe Efraim, iar Israel se va rusina de idolii lui.

7. Nimicit va fi regele Samariei; ca o aschie va fi pe deasupra apei.

8. Pustiite vor fi inaltimile de la Aven, pacatul lui Israel; spini si ciulini sa creasca deasupra altarelor lor! Atunci vor grai catre munti: "Acoperiti-ne!", iar colinelor: "Cadeti peste noi!"

9. Ca in zilele Ghibeii, asa ai pacatuit tu, Israele! Acolo ei Mi se impotrivira. Nu-i va atinge oare razboiul in Ghibea pe fiii nelegiuirii?

10. Intru mania Mea ii voi pedepsi si voi aduna popoare impotriva lor, cand se vor pune laolalta cele doua faradelegi ale lor.

11. Si Efraim este o juninca invatata la jug, careia ii placea sa treiere graul pe arie. Dar Eu am pus jug pe gatul ei frumos; am injugat pe Efraim, Iuda va ara pamantul, Iacov va trage grapa.

12. Semanati-va fapte bune, caci numai asa veti secera milostivire; prefaceti telina in ogoare ale cunoasterii de Dumnezeu si cautati pe Domnul, ca El sa vina si sa va indestuleze de roade mantuitoare!

13. Dar voi ati arat semanand faradelegea si ati secerat nenorocirea, si acum trebuie sa mancati din roadele minciunii. Ti-ai pus nadejdea in carele tale de lupta si in multimea vitejilor tai!

14. Pentru aceasta prapadul razboiului sa vina peste cetatile tale si toate intariturile tale sa fie daramate - precum odinioara Salman a nimicit cu razboi Bet-Arbelul - cand mama a fost zdrobita impreuna cu pruncii ei.

15. Asa voi face cu voi, cei din casa lui Israel, caci ticalosi sunteti. In valmasagul luptei va pieri regele lui Israel!

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***