Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Numerii 23

1. Atunci a zis Valaam catre Balac: "Zideste-mi aici sapte jertfelnice si pregateste-mi sapte vitei si sapte berbeci".

2. Si a facut Balac dupa cum zisese Valaam: au ridicat Balac si Valaam cate un vitel si cate un berbec pe fiecare jertfelnic.

3. Apoi a zis Valaam catre Balac: "Stai langa jertfa ta, iar eu ma duc, ca poate imi va iesi Domnul inainte si ce-mi va descoperi El aceea iti voi spune". Si a ramas Balac langa jertfa sa, iar Valaam s-a dus intr-un loc inalt sa intrebe pe Dumnezeu.

4. Si S-a aratat Dumnezeu lui Valaam si a zis Valaam catre El: "Am zidit sapte jertfelnice si am suit cate un vitel si cate un berbec pe fiecare jertfelnic".

5. Iar Domnul a pus cuvant in gura lui Valaam si a zis: "Intoarce-te la Balac si sa-i zici asa!"

6. Si s-a intors la acesta si iata el statea la arderile de tot ale lui si toate capeteniile Moabului erau cu el. Si a fost peste el Duhul Domnului si si-a rostit cuvantul sau, zicand:

7. "Din Mesopotamia m-a adus Balac, regele Moabului, din muntii Rasaritului si mi-a zis: Vino si-mi blesteama pe Iacov, vino si osandeste pe Israel!

8. Cum sa blestem pe cel ce nu-l blesteama Dumnezeu? Sau cum sa osandesc pe cel ce nu-l osandeste Dumnezeu?

9. De pe varful muntelui ma uit la el si de pe dealuri il privesc. Iata un popor care traieste deosebi si nu se numara cu alte popoare.

10. Cine va numara pe urmasii lui Iacov si gloatele din Israel cine le va socoti? Sa moara sufletul meu moartea dreptilor acestora si sa fie sfarsitul meu ca sfarsitul lor!"

11. Atunci a zis Balac catre Valaam: "Ce mi-ai facut? Eu te-am adus sa-mi blestemi pe vrajmasii mei si iata tu ii binecuvantezi!"

12. Valaam insa a zis catre Balac: "Oare sa nu spun eu lui Balac ceea ce-mi pune Domnul in gura?"

13. Iar Balac a zis catre el: "Vino cu mine in alt loc, de unde nu-l vei vedea tot, ci numai o parte din el vei vedea, iar tot nu-l vei vedea: sa mi-l blestemi de acolo".

14. Si l-a dus pe el la locul de straja, pe varful muntelui Fazga, si a zidit acolo sapte jertfelnice si a pus cate un vitel si cate un berbec pe fiecare jertfelnic.

15. Si a zis Valaam catre Balac: "Stai aici langa jertfa ta, iar eu ma duc sa intreb pe Dumnezeu!"

16. Atunci a intampinat Dumnezeu pe Valaam si a pus cuvant in gura lui si a zis: "Intoarce-te la Balac si sa-i graiesti acestea".

17. Si s-a intors la el si statea la jertfa sa cu toate capeteniile Moabului. Si l-a intrebat Balac: "Ce ti-a spus Domnul?"

18. Iar el si-a rostit cuvantul sau si a zis: "Scoala si asculta Balac! Ia aminte la mine, fiul lui Sefor!

19. Dumnezeu nu este ca omul, ca sa-L minti, nici ca fiul omului, ca sa-I para rau. Au zice-va El si nu va face? Sau va grai si nu va implini?

20. Iata am primit porunca sa binecuvantez; El a binecuvantat si eu nu pot intoarce binecuvantarea.

21. El nu vede nedreptate in Iacov si nu zareste silnicie in Israel; Domnul Dumnezeul sau este cu el si in mijlocul lui se aude strigat de veselie ca pentru un imparat.

22. Dumnezeu l-a scos din Egipt, puterea lui este ca a unui taur.

23. Pentru ca nu este vrajitorie in Iacov, nici farmece in Israel, la vreme se va spune lui Iacov si lui Israel; cele ce vrea sa plineasca Dumnezeu!

24. Iata un popor care se ridica asemenea unei leoaice si ca un leu se scoala, care nu se culca pana n-a sfasiat prada si pana n-a baut sangele ucisilor!"

25. Zis-a Balac catre Valaam: "Nici de blestemat sa nu-l blestemi, nici de binecuvantat sa nu-l binecuvantezi".

26. Iar Valaam a raspuns si a zis catre Balac: "Nu ti-am grait eu, oare, ca voi face ce-mi va spune Domnul?"

27. Atunci a zis Balac catre Valaam: "Hai sa te duc in alt loc: poate-I va placea lui Dumnezeu si mi-I vei blestema de acolo".

28. Si a luat Balac pe Valaam pe varful lui Peor, care priveste spre pustie.

29. Aici Valaam a zis catre Balac: "Zideste-mi sapte jertfelnice si pregateste-mi sapte vitei si sapte berbeci",

30. Si a facut Balac, cum a zis Valaam, si a pus cate un vitel si cate un berbec pe fiecare jertfelnic.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***