Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Numerii 12

1. Mariam si Aaron vorbeau insa impotriva lui Moise pentru femeia etiopianca, pe care o luase Moise, caci Moise era casatorit cu o etiopianca.

2. Ei ziceau: "Oare numai cu Moise a grait Domnul? N-a grait El, oare, si cu noi?" Si a auzit acestea Domnul.

3. Moise insa era omul cel mai bland dintre toti oamenii de pe pamant.

4. Atunci a zis Domnul fara de veste catre Moise si catre Aaron si catre Mariam: "Iesiti catesi trei la cortul adunarii". Si au iesit tustrei.

5. Atunci S-a pogorat Domnul in stalpul cel de nor, a stat la usa cortului si a chemat pe Aaron si pe Mariam si au iesit amandoi.

6. Apoi a zis: "Ascultati cuvintele Mele: De este intre voi vreun prooroc al Domnului, Ma arat lui in vedenie si in somn vorbesc cu el.

7. Nu tot asa am grait si cu robul Meu Moise, - el este credincios in toata casa Mea:

8. Cu el graiesc gura catre gura, la aratare si aievea, iar nu in ghicituri, si el vede fata Domnului. Cum de nu v-ati temut sa cartiti impotriva robului Meu Moise?"

9. Si s-a aprins mania Domnului asupra lor si, departandu-Se Domnul,

10. S-a departat si norul de la cort si iata Mariam s-a facut alba de lepra, ca zapada. Si cand s-a uitat Aaron la Mariam, iata era leproasa.

11. Atunci a zis Aaron catre Moise: "Rogu-ma, domnul meu, sa nu ne socotesti greseala ca ne-am purtat rau si am pacatuit!

12. Nu ingadui dar sa fie Mariam ca cel nascut mort, al carui trup, la iesirea din pantecele mamei sale, este pe jumatate putred".

13. Atunci a strigat Moise catre Domnul si a zis: "Dumnezeule, vindec-o!"

14. Domnul insa a zis catre Moise: "Daca tatal ei ar fi scuipat-o in obraz, oare n-ar fi trebuit sa se rusineze sapte zile? Asa dar sa fie inchisa sapte zile afara din tabara, dupa aceea sa intre".

15. Si a sezut Mariam inchisa afara din tabara sapte zile si poporul n-a plecat la drum pana s-a curatit Mariam.

16. Dupa aceasta a pornit poporul de la Haserot si a poposit in pustiul Paran.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***