Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910111213
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea lui Neemia (a doua Ezdra) 6

1. Canaturile portilor inca nu le pusesem, cand a auzit Sanbalat, Tobie, Ghesem Arabul si ceilalti dusmani ai nostri ca eu am reparat zidul si nu a mai ramas nici o spartura in el.

2. Atunci au trimis Sanbalat si Ghesem la mine sa mi se spuna: "Vino sa ne intalnim impreuna intr-unul din satele din Valea Ono!" Caci ei pusesera la cale sa-mi faca rau.

3. Dar eu am trimis la ei robi sa le spuna: "Am de facut un lucru mare si nu pot sa vin, caci lucrul ar inceta, daca l-as lasa si as veni la voi".

4. De patru ori au trimis ei la mine cu aceeasi poftire si eu le-am raspuns la fel.

5. Atunci a trimis la mine Sanbalat a cincea oara pe slujitorul sau care avea in mana sa o scrisoare deschisa.

6. In ea se scria: "Umbla zvonul printre popoare si spune si Ghesem, cum ca tu si Iudeii v-ati gandit sa va rasculati, pentru care scop si zidesti zidul si vrei sa fii regele lor, dupa aceleasi zvonuri;

7. Si ai fi pus si prooroci, ca sa te vesteasca in Ierusalim si sa-ti zica regele Iudei, si astfel de zvonuri vor ajunge pana la rege. Vino deci sa ne sfatuim impreuna".

8. Eu insa am trimis sa i se spuna: "Nimic de felul celor ce spui tu n-a fost. Acestea le-ai nascocit tu din capul tau".

9. Caci toti ne infricoseaza socotind ca ne vom lasa de lucru si zidul nu se va mai face. Dar eu inca si mai mult ma incurajam la lucru si ziceam: "Intareste-ma si acum, Dumnezeule!"

10. Si am mers eu in casa lui Semaia, fiul lui Delaia, fiul lui Mehetabeel, si el, incuindu-se, a zis: "Sa ne adunam in templul lui Dumnezeu, in mijlocul lui, si sa incuiem usile, caci au sa vina sa te ucida, si au sa vina noaptea sa te ucida".

11. "Se poate oare sa fuga un astfel de om, ca mine? - am raspuns eu. Se poate oare ca unul ca mine sa intre in templu, pentru a ramane cu viata? Nu merg! "

12. Si am cunoscut ca nu Dumnezeu il trimisese, ci el graia ca un prooroc impotriva mea, pentru ca il cumparasera Tobie si Sanbalat.

13. Si fusese cumparat ca eu sa ma sperii si sa fac asa Si sa gresesc, ca apoi sa aiba lumea parere urata despre mine, si sa fiu prigonit pentru aceasta scadere.

14. Pomeneste, Dumnezeul meu, pe Tobie si pe Sanbalat dupa aceste fapte ale lor; de asemenea si pe proorocita Noadia si pe ceilalti prooroci care au vrut sa ma sperie!

15. Zidul a fost ispravit in ziua a douazeci si cincea a lunii Elul, adica in cincizeci si doua de zile.

16. Cand au auzit de aceasta toti dusmanii nostri si au vazut aceasta toate popoarele cele dimprejurul nostru, s-au smerit foarte mult si au cunoscut ca acest lucru a fost facut de Dumnezeul nostru.

17. Pe langa aceasta, in zilele acelea, cei mai de seama ai Iudei au scris multe scrisori, pe care le-au trimis la Tobie, iar ei primeau scrisori de-ale lui Tobie;

18. Caci multi din Iuda erau cu el in legatura intarita prin juramant, caci el era ginerele lui Secania, fiul lui Arah, iar fiul sau Iohanan luase de nevasta pe fiica lui Mesulam, fiul lui Berechia.

19. Ba imi vorbeau ei si de bunatatea lui si vorbele mele ajungeau la el. Si Tobie trimitea scrisori, ca sa ma sperie.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***