Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910111213
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea lui Neemia (a doua Ezdra) 5

1. Atunci s-a facut murmur mare in popor si intre femei impotriva fratilor lor Iudei.

2. Erau unii care ziceau: "Noi cu fiii si cu fiicele noastre suntem multi, sa ni se dea paine sa ne hranim si sa traim".

3. Altii ziceau: "Ne-am pus zalog viile si ogoarele si casele noastre, ca sa ne luam paine sa ne astamparam foamea".

4. Iar altii ziceau: "Noi luam bani cu camata ca sa platim bir regelui, zalogindu-ne viile si ogoarele noastre.

5. Si noi avem acelasi trup ca si fratii vostri si fiii vostri sunt tot asa cum sunt si fiii lor; dar iata ca noi suntem nevoiti sa ne dam fiii si fiicele robi, ba unele din fiicele noastre se si afla in robie. N-avem la indemana nici un mijloc de rascumparare. Si viile noastre si ogoarele noastre sunt in stapanirea altora".

6. Cand am auzit eu murmurul lor si astfel de vorbe m-am maniat foarte tare.

7. Inima mea s-a tulburat si am dojenit aspru pe cei mai insemnati si pe capetenii. "Voi luati mita de la fratii vostri", le-am zis eu. Si am facut impotriva lor o adunare mare,

8. Si le-am zis: "Noi, pe cat ne-au ajutat puterile, am rascumparat frati de ai nostri, Iudei, care fusesera vanduti paganilor; iar voi vindeti pe fratii vostri". Ei insa taceau si nu gaseau raspuns.

9. "Nu faceti bine - am zis eu mai departe. Nu vi se cuvine oare sa umblati in frica lui Dumnezeu, ca sa inlaturati ocara neamurilor vrajmase noua?

10. Si eu, fratii mei si slujitorii mei, le-am dat imprumut si argint si paine, dar n-am mai cerut inapoi.

11. Intoarceti-le dar chiar acum ogoarele, viile, maslinii si casele lor si dobanda argintului, painii, vinului si untdelemnului, pentru care le-ati dat imprumut".

12. "Se vor intoarce si nu vom mai cere de la ei - zisera ei. Vom face asa cum zici tu". Atunci am chemat preotii si le-am poruncit sa le ia juramant ca vor face asa.

13. Iar eu mi-am scuturat haina si am zis: "Asa sa scuture Dumnezeu si de casa si de avere pe fiecare om care nu-si va tine cuvantul sau si asa sa fie el scuturat si gol. "Amin" - zise toata adunarea. Atunci am preaslavit pe Dumnezeu si poporul si-a implinit cuvantul.

14. si din ziua aceea in care eu am fost numit guvernator al lor in tara lui Iuda, din anul al douazecilea pana in anul al treizeci si doilea al regelui Artaxerxe, timp de doisprezece ani eu si fratii mei n-am mancat painea de conducator.

15. Iar conducatorii de mai inainte, apasau poporul si luau de la el paine si vin, pe langa cei patruzeci de sicli de argint; ba pana si slugile lor apasau poporul. Eu insa n-am facut asa, pentru ca ma temeam de Dumnezeu.

16. in vremea aceasta eu am mers inainte cu lucrul la zidurile acestea si nici o tarina n-am cumparat si toti slujbasii mei se adunau acolo la lucru.

17. Eu aveam la masa mea pana la o suta cincizeci de oameni, Iudei si capetenii, afara de cei ce veneau la noi de pe la popoarele dimprejur.

18. Si iata ce se gatea in fiecare zi: un bou, sase oi ingrasate si pasari; si la fiecare zece zile se consuma multime de vin de tot felul. Cu toate acestea painea de conducator n-am cerut-o, deoarece poporul acesta avea de dus o munca grea.

19. Dumnezeu sa primeasca tot ce am facut eu spre binele poporului acestuia".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***