Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910111213
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea lui Neemia (a doua Ezdra) 4

1. "Cand a auzit Sanbalat, ca noi refacem zidurile Ierusalimului, s-a maniat si s-a tulburat tare si a batjocorit pe Iudei;

2. Si de fata cu fratii sai si de fata cu ostasii samarineni a zis: "Ce fac acesti Iudei neputinciosi? Se poate oare sa li se ingaduie aceasta? Se poate oare sa aduca jertfe? Se poate oare sa li se ingaduie aceasta? Se poate oare sa dezgroape pietrele din movilele de moloz si inca arse?"

3. Iar Tobie Amonitul de langa el a zis: "Lasa-i sa zideasca, fiindca are sa vina o vulpe si are sa le strice zidul lor cel de piatra!"

4. Auzi, Dumnezeul nostru, in ce dispret suntem noi si intoarce ocara lor asupra copiilor lor si da-i dispretului in tara robiei.

5. Si nelegiuirile lor sa nu le acoperi, nici pacatul lor sa nu se stearga inaintea fetei Tale, pentru ca au amarat pe cei ce zideau!

6. Si noi totusi am lucrat inainte la zid si l-am incheiat peste tot pana la jumatate; si poporului nu-i lipsea ravna de a lucra.

7. Dar Sanbalat, Tobie, Arabii, Amonitii si cei din Asdod, auzind ca se inalta zidurile Ierusalimului, ca sparturile lui au inceput sa se astupe, s-au maniat foarte tare;

8. Si s-au sfatuit impreuna sa vina cu razboi si sa darame Ierusalimul.

9. Atunci noi ne-am rugat Dumnezeului nostru si am pus straja, ca sa ne pazeasca de ei ziua si noaptea.

10. Iudeii insa au zis: "Puterile salahorilor au slabit si moloz e foarte mult; noi nu mai suntem in stare sa facem zidul".

11. Iar dusmanii nostri graiau: "Nici n-au sa afle, nici n-au sa vada nimic pana cand vom ajunge in mijlocul lor; ii vom ucide si vom face sa inceteze lucrul".

12. Si dupa ce au venit Iudeii care locuiau langa ei si ne-au spus de vreo zece ori, din toate partile, ca dusmanii nostri au sa navaleasca asupra noastra,

13. Atunci in partile de jos ale cetatii, dupa ziduri, am asezat poporul dupa semintii, cu sabii si cu lanci si cu arcuri.

14. Apoi am cercetat toate si, sculandu-ma, am zis celor mai de seama si capeteniilor si celuilalt popor: "Nu va temeti de ei! Aduceti-va aminte de Domnul cel mare si infricosator si luptati-va pentru fratii vostri, pentru fiii vostri, pentru fiicele voastre, pentru femeile voastre si pentru casele voastre!"

15. Cand au auzit dusmanii nostri ca ne este cunoscut gandul lor, atunci Dumnezeu a risipit planul lor; iar noi ne-am intors cu totii la ziduri, apucandu-ne fiecare de lucrul nostru.

16. Din acea zi jumatate din tinerii mei se indeletniceau cu lucrul, iar jumatate din ei stateau gata de aparare cu lanci, cu scuturi, cu arcuri si cu platose, iar indaratul lor se aflau capeteniile a toata casa lui Iuda.

17. Cei ce lucrau la zid si cei ce carau, cu o mana lucrau, iar cu cealalta tineau lancea.

18. Fiecare din cei ce zideau erau incinsi peste coapsele lor cu sabia si asa lucrau; iar langa mine se afla cel ce suna din trambita.

19. Si eu am zis celor mai insemnati si capeteniilor si poporului de rand: "Lucrul este mult si greu si noi suntem risipiti pe ziduri si departati unii de altii.

20. De aceea sa alergati la mine acolo unde veti auzi sunetul trambitei si Dumnezeul nostru se va lupta pentru noi".

21. Si asa am lucrat noi, iar jumatate statea cu lancea in mana de la rasaritul soarelui pana seara la iesirea stelelor.

22. Afara de aceasta, tot atunci am mai zis poporului sa ramana toti in Ierusalim cu robii lor, strajuind in timpul noptii, iar in timpul zilei lucrand.

23. Si nici eu, nici fratii mei, nici slugile mele, nici strajerii care ma insotisera, nu s-au dezbracat de haine si fiecare pana si la apa mergea cu sabia in mana".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***