Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910111213
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea lui Neemia (a doua Ezdra) 10

1. Iata acum si cei care si-au pus pecetea lor: Neemia guvernatorul, fiul lui Hacalia;

2. Preotii: Sedechia, Seraia, Azaria, Ieremia,

3. Pashur, Amaria, Malchia,

4. Hatus, Sebania, Maluc,

5. Harim, Meremot, Obadia,

6. Daniel, Ghineton, Baruc,

7. Mesulam, Abia, Miamin,

8. Maazia, Bilgai, Semaia.

9. Levitii: Iosua, fiul lui Azania, Binui, din fiii lui Henadad, Cadmiel;

10. Si fratii lor: Sebania, Hodia, Chelita, Pelaia, Hanan,

11. Mica, Rehob, Hasabia,

12. Zacur, Serebia, Sebania,

13. Hodia, Bani, Beninu.

14. Capeteniile poporului: Paros, Pahat-Moab, Elam, Zatu, Bani,

15. Buni, Azgad, Bebai,

16. Adonia, Bigvai, Adin,

17. Ater, Iezechia, Azur,

18. Hodia, Hasum, Betai,

19. Harif, Anatot, Nebai,

20. Magpias, Mesulam, Hezir,

21. Mesezabeel, Tadoc, Iadua,

22. Pelatia, Hanan, Anaia,

23. Hozea, Hanania, Hasub,

24. Halohes, Pileha, Sobec,

25. Rehum, Hasabna, Maaseia,

26. Ahia, Hanan, Anan,

27. Maluc, Harim, Baana.

28. Celalalt popor: preoti, leviti, portari, cantareti, cei incredintati templului si toti cei ce s-au despartit de popoarele straine, ca sa urmeze legea lui Dumnezeu, femeile lor, baietii lor si fetele lor, toti cei ce erau in stare sa priceapa si sa inteleaga

29. S-au unit cu fratii si cu capeteniile lor si au fagaduit cu blestem si juramant si au jurat sa se poarte dupa legea lui Dumnezeu, data prin Moise, sluga lui Dumnezeu, sa pazeasca si sa implineasca toate poruncile Domnului, Stapanul nostru, hotararile si legile Lui.

30. Am fagaduit sa nu dam fetele noastre popoarelor tarii, nici sa luam fetele lor pentru feciorii nostri;

31. Sa nu cumparam nimic in ziua de odihna, in zilele de sarbatoare de la popoarele din tara, cand ne vor aduce in acele zile de vanzare marfuri sau orice bucate; iar in anul al saptelea sa iertam toate datoriile.

32. Am luat de asemenea indatorirea sa dam a treia parte de siclu, pe an, pentru slujbele templului Dumnezeului nostru.

33. Pentru painile punerii inainte, pentru jertfa cea necontenita, pentru arderile de tot necontenite, care se fac in zile de odihna, la luna noua si la sarbatori, pentru lucrurile sfinte, pentru jertfa de iertare, spre curatirea lui Israel, si pentru tot ce se savarseste in templul Dumnezeului nostru.

34. Apoi au tras la sorti preotii, levitii si poporul, dupa casele noastre parintesti, ca sa se stie cine si cand trebuie sa aduca in fiecare an, la anumita vreme, lemne in templul Dumnezeului nostru, spre a se arde pe altarul Domnului Dumnezeului nostru, dupa cum este scris in lege.

35. Am mai hotarat sa mai ducem in fiecare an la templul Domnului parga din roadele pamantului nostru si parga din roadele tuturor pomilor;

36. Sa aducem la templul Dumnezeului nostru, preotilor care fac slujbele in templul Dumnezeului nostru, pe intaiul nascut dintre fiii nostri si dintre dobitoacele noastre, cum este scris in lege, si pe intaiul-nascut al vitelor noastre mari si marunte;

37. Sa aducem la preoti, in vistieria templului Dumnezeului nostru, parga din aluatul nostru si ofrandele noastre de fructe din tot pomul, din vin si untdelemn, si sa dam dijma pentru pamantul nostru levitilor, care au dreptul sa o ia in toate cetatile de pe pamanturile lucrate de noi.

38. Un preot, fiu al lui Aaron, va fi cu levitii, cand acestia vor lua zeciuiala; si din zeciuiala luata, levitii vor duce zeciuiala in templul Dumnezeului nostru, in odaile vistieriei.

39. Caci in aceste odai atat fiii lui Israel, cat si fiii levitilor trebuie sa aduca prinoase de paine, de vin si de untdelemn. Acolo sunt casele sfinte si stau preotii care slujesc si portarii si cantaretii. Astfel noi nu vom lasa in parasire templul Dumnezeului nostru.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***