Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123
Capitolul urmator

Naum 1

1. Proorocie despre Ninive. Cartea vedeniei lui Naum cel din Elcos.

2. Domnul este un Dumnezeu zelos, Domnul se razbuna, El cunoaste mania. Domnul se razbuna pe potrivnicii Sai si impotriva dusmanilor Sai sta neinduplecat.

3. Domnul este indelung-rabdator si mult-milostiv, dar nepedepsit nimic nu lasa. In vifor si in furtuna Isi face loc, norii sunt pulberea de sub picioarele Lui.

4. El cearta marea si o desarta si toate raurile cele mari le seaca; Vasanul si Carmelul se ofilesc si floarea Libanului se vestejeste;

5. Muntii se cutremura inaintea Lui si calinele se fac una cu pamantul; pamantul se zbuciuma in fata Lui, lumea si toti cei ce locuiesc in ea.

6. Impotriva furiei Lui cine sta si cine poate sa stavileasca iutimea urgiei Lui? Vapaia maniei Lui se varsa ca focul si stancile se pravalesc in fata Lui!

7. Bun este Domnul; loc de scapare in zi de stramtorare, si pe cei ce se incred in El ii stie!

8. Dar, printr-o revarsare de ape, va nimici locul Ninivei si pe vrajmasii Lui pana in intuneric ii va urmari.

9. Ce puneti la cale impotriva Domnului? El ii va starpi cu totul, fiindca urgia nu vine de doua ori.

10. Caci se incalcesc unii intr-altii ca maracinii, cand se imbata la ospetele lor; pentru aceasta mistuiti vor fi ca paiele uscate.

11. Din tine a iesit urzitorul de rele impotriva Domnului si cel ce sfatuieste fapte ticaloase.

12. Asa graieste Domnul: "Vor fi pierduti si secerati, oricat ar fi de viteji si de multi!"

13. Si te-am smerit, dar nu te voi mai smeri. Voi sfarama jugul de pe grumazul tau si voi rupe lanturile tale!

14. Si iata ce a poruncit Domnul pentru tine: "Nu vor mai fi urmasi cu numele tau; din casa dumnezeilor tai voi sfarama chipurile cioplite si turnate si mormantul tau il voi pregati, caci de putin pret ai fost!"

15. Iata ca pe munti sunt picioarele celui ce binevesteste, ale celui ce vesteste pacea! Praznuieste, Iuda, sarbatorile tale, implineste fagaduintele tale, ca nu va mai trece pe la tine dusmanul cel inversunat! El este cu totul pierdut!

Capitolul urmator
pixel
***