Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234567
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Miheia 4

1. Si in zilele cele de apoi, muntele templului Domnului se va inalta peste varfurile muntilor si mai sus decat dealurile si catre el vor curge popoarele;

2. Popoare multe se vor indrepta spre el zicand: "Veniti sa ne suim in muntele Domnului, in templul Dumnezeului lui Iacov, si El ne va invata caile Sale, si sa mergem pe cararile Sale, ca din Sion va iesi legea si cuvantul lui Dumnezeu din Ierusalim!"

3. El va fi judecator al multor popoare si dreptate va imparti la neamuri puternice pana departe. Acelea vor preface sabiile lor in fiare de plug si lancile lor in cosoare. Si nici un neam nu va mai ridica sabia impotriva altuia si nu se vor mai invata cum sa se lupte;

4. Ci fiecare va sta linistit sub vita si smochinul lui si nimeni nu-i va infricosa, caci gura Domnului Savaot a grait!

5. Atunci toate popoarele vor umbla fiecare in numele dumnezeului sau, iar noi vom merge in numele Domnului Dumnezeului nostru de acum si pana in veac!

6. In ziua aceea, zice Domnul, voi aduna laolalta pe cei care o luasera la fuga si pe cei chinuiti;

7. Si din cei schiopi voi face un rest si din cei ce au fost impovarati, un neam puternic, si Domnul va imparati peste ei in muntele Sionului, de acum si pana m veac!

8. Iar la tine, turnul de paza al turmei, colina fiicei Sionului, la tine se va intoarce stapanirea de odinioara, imparatia fiicei Ierusalimului!

9. Si acum pentru ce strigi asa de tare? Oare iti lipseste rege si sfatuitorul tau a pierit si te-au cuprins durerile ca pe una care naste?

10. Sufere dureri de nastere si zvarcoleste-te ca o femeie in chinuri, fiica a Sionului, caci vei iesi din cetate si te vei salaslui in camp si te vei duce in Babilon. Acolo tu vei fi izbavita si acolo te va rascumpara Domnul din mana vrajmasilor tai.

11. Acum s-au adunat la tine neamuri fara de numar, care zic: "Pangarita sa fie, si ochii nostri sa priveasca nesatiosi Sionul!"

12. Dar ele nu cunosc cugetele Domnului si nu pricep sfatul Lui, ca El le-a adunat ca snopii pe arie.

13. Scoala-te si calca in picioare pe fiica Sionului; ca voi face cornul tau de fier si copitele tale de arama! Tu vei zdrobi popoare multe si prada luata de la ele, Domnului o vei inchina si bogatiile lor Stapanului a tot pamantul.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***