Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234567
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Miheia 3

1. Si am zis: "Ascultati acum, capetenii ale lui Iacov si judecatori ai casei lui Israel: Oare nu este datoria voastra sa cunoasteti dreptatea?

2. Ei urasc binele si iubesc raul, jupoaie pielea de pe oameni si carnea de pe oasele lor.

3. Si, dupa ce vor fi mancat carnea poporului meu, vor fi jupuit pielea si oasele lor le vor fi sfaramat si prefacut in bucati ca si carnea in oala, ca trupul lor in caldare,

4. Atunci vor striga catre Domnul, dar El nu le va raspunde si in vremea aceea Isi va ascunde fata Sa de la ei, din pricina faptelor lor celor rele.

5. Asa zice Domnul impotriva proorocilor care ratacesc pe poporul meu, care atat cat au in ce sa-si infiga dintii propovaduiesc pacea, dar impotriva celor care nu le arunca nimic in gura se pornesc cu razboi.

6. Pentru aceasta va fi pentru voi noapte in loc de vedenie si intuneric in loc de proorocie! Soarele va apune peste prooroci si ziua se va preface in intuneric!

7. Vazatorii se vor face de rusine si ghicitorii vor fi de ocara si toti isi vor acoperi barba, caci nu vor avea nici un raspuns de la Domnul.

8. Iar eu multumita Duhului lui Dumnezeu sunt plin de putere, de dreptate si de tarie, ca sa vadesc faradelegea lui Iacov si pacatul lui Israel.

9. Ascultati acestea voi, capetenii ale casei lui Iacov, judecatori ai casei lui Israel, voi cei ce simtiti scarba pentru dreptate si strambati ceea ce este drept,

10. Care ziditi Sionul cu faradelegi si Ierusalimul cu strambatati!

11. Capeteniile lor fac judecata pentru plocoane, preotii dau invatatura legii pentru plata si profetii profetesc pentru bani si se sprijina pe Domnul zicand: "Domnul este in mijlocul nostru si prapadul nu va veni peste noi!"

12. Deci, din pricina voastra, Sionul va fi arat cu plugul ca o tarina si Ierusalimul va fi prefacut intr-un morman de ruine si muntele templului va ajunge o inaltime acoperita cu padure!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***