Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234567
Capitolul urmator

Miheia 1

1. Cuvantul Domnului care a fast catre Miheia din Moreset in vremea domniei lui Iotam, Ahaz si Iezechia, regii lui Iuda, cand a avut vedenie pentru Samaria si Ierusalim.

2. Ascultati, voi neamuri toate, ia aminte pamantule si tot ce se afla pe tine! Caci Domnul Dumnezeu va fi voua marturie impotriva voastra, Domnul din templul cel sfant al Sau!

3. Caci iata Domnul va iesi din locasul Lui, Se va pogori si va pasi peste inaltimile pamantului;

4. Muntii se vor topi sub El ca ceara in fata focului si vaile vor curge, cum se pornesc la vale apele pe povarnis.

5. Toate acestea vor fi din pricina faradelegii lui Iacov si a pacatului casei lui Israel. Care este faradelegea lui Iacov? Oare nu Samaria? Si care sunt inaltimile lui Iuda? Oare nu Ierusalimul?

6. Pentru aceasta voi preface Samaria intr-o gramada de pietre adunate de pe camp, cand se sadeste via; voi pravali in vale pietrele ei si temeliile ei le voi dezveli.

7. Toate chipurile ei cele cioplite vor fi doborate, toata bogatia adunata din pretul desfranarii va fi arsa in foc si toate chipurile ei de idoli le voi face una cu pamantul; caci din plata de desfranata i-a adunat si in plata de desfranata se vor preface!

8. Din aceasta pricina Ma voi tangui si voi urla, voi merge descult si gol; voi scoate urlete ca sacalii si tipete ca strutii;

9. Caci rana ei este fara de leac, ajuns-a pana in Iuda, atins-a portile poporului Meu, pana la Ierusalim.

10. Nu dati de veste in Gat, si in Aco, nu plangeti! In Bet-Leafra tavaliti-va in pulbere!

11. Cornul suna pentru voi, locuitori din Safir. si din cetatea lor nu ies cei din Taanan. Plangere se aude in Bet-Haetel, caci veti fi lipsiti de sprijin.

12. Cum sa nadajduiasca locuitorii cei din Marot ca le va fi bine, cand nenorocirea de la Domnul s-a coborat la portile Ierusalimului?

13. Inhamati caii la caruta, locuitori ai Lachisului! Iata inceputul ispasirii pacatului fiicei Sionului, caci in tine s-au aflat faradelegile lui Israel.

14. De aceea tu vei renunta sa stapanesti Moreset-Gat; casele Aczibului vor fi o dezamagire pentru regii Israelului!

15. Iti voi aduce un nou cuceritor tie care locuiesti in Maresa; stralucirea Israelului va merge pana la Odolam!

16. Fii plesuva si te rade pentru copiii tai cei dragi, mareste-ti plesuvia ca a vulturului, caci ei au fost dusi in robie, departe de tine!

Capitolul urmator
pixel
***