Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Maleahi 3

1. "Iata, Eu trimit pe ingerul Meu si va gati calea inaintea fetei Mele si va veni indata in templul Sau Domnul pe Care Il cautati si Ingerul legamantului pe Care voi Il doriti. Iata, vine!", zice Domnul Savaot.

2. "Si cine va putea indura ziua venirii Lui si cine se va putea tine bine, cand El Se va arata? Caci El este ca focul topitorului si ca lesia nalbitorului.

3. Si El Se va aseza sa lamureasca si sa curete argintul; El va curata pe fiii lui Levi si ii va lamuri ca pe aur si argint, si vor aduce Domnului jertfa intru dreptate.

4. Si va placea Domnului jertfa lui Iuda si a Ierusalimului, ca inainte vreme si ca in anii cei de altadata.

5. Si Ma voi apropia de voi ca sa va judec si voi fi martor grabnic impotriva vrajitorilor, a desfranatilor si a celor care jura stramb, impotriva celor care asupresc pe simbrias, pe vaduva si pe orfan, apasa pe cel strain si nu se tem de Mine, zice Domnul Savaot.

6. "Ca Eu sunt Domnul si nu M-am schimbat si voi n-ati incetat sa fiti fiii lui Iacov.

7. Din zilele parintilor vostri v-ati departat de la poruncile Mele si nu le-ati pazit. Intoarceti-va catre Mine, si Ma voi intoarce si Eu catre voi", zice Domnul Savaot. "Dar voi raspundeti: "Cum sa ne intoarcem?"

8. Se cuvine oare, ca omul sa insele pe Dumnezeu? Caci voi M-ati inselat! Dar voi ziceti: "Cum Te-am inselat?" - Cu zeciuiala si cu parga!

9. Blestemul va atinge, pentru ca voi Ma inselati, voi, neamul intreg!

10. Aduceti toate zeciuielile la vistierie si sa fie merinde in casa Mea si puneti-Ma si pe Mine la incercare", zice Domnul Savaot, "si veti vedea ca vai deschide, la dorinta voastra, stavilarele cerului si voi varsa din belsug binecuvantarea, spre binele vostru.

11. Si voi certa, spre binele vostru, lacusta, ca sa nu strice rodul tarinilor voastre. Si via voastra de la camp nu va ramane fara rod", zice Domnul Savaot.

12. "Si toate neamurile va vor ferici pe voi, caci veti fi o tara dorita", zice Domnul Savaot.

13. "Aspre sunt pentru Mine graiurile voastre", zice Domnul. "Si voi graiti: "Ce am spus impotriva Ta?"

14. Si mai ziceti: "Este truda zadarnica sa slujim pe Dumnezeu si ce castig vom avea din paza poruncilor Sale si ca umblam tristi inaintea Domnului Savaot?

15. Dar iata ca acum noi fericim pe cei mandri. Si propasesc cei ce savarsesc faradelegi, ba chiar si pun la incercare pe Domnul, si ei scapa!"

16. Iata ce zic unii catre altii, cei ce se tem de Domnul. Si Domnul a luat aminte si a ascultat; o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui spre binele celor care se tem de El si cauta scapare in numele Lui.

17. "Si vor fi acestia pentru Mine", zice Domnul Savaot, "in ziua in care voi face judecata, ca o avere a Mea si voi avea indurare de ei, precum are un om fata de fiul sau care ii slujeste.

18. Atunci va veti schimba parerea si veti vedea deosebirea intre cel drept si cel pacatos, intre cel care slujeste pe Dumnezeu si cel care nu-L slujeste.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***