Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234
Capitolul urmator

Maleahi 1

1. Proorocie. Cuvantul Domnului catre Israel prin graiul lui Maleahi.

2. "Iubitu-v-am pe voi", zice Domnul, "dar voi ati zis: "Cum ne-ai iubit Tu?" Oare Isav nu este fratele lui Iacov?" zice Domnul, "si am iubit numai pe Iacov,

3. Si pe Isav l-am urat si am prefacut muntii lui in pustiu si mostenirea lui am dat-o sacalilor pustiului.

4. Si daca zice Edomul: "Noi am fost zdrobiti, dar vom zidi iarasi ruinele noastre!...", asa graieste Domnul Savaot: "Sa zideasca ei, dar Eu voi darama. Si ei vor fi numiti: ".ara faradelegii" si "Poporul impotriva caruia Domnul S-a maniat pentru totdeauna".

5. Si ochii vostri vor vedea si voi veti spune: "Marit este Domnul dincolo de hotarele lui Israel!"

6. Feciorul cinsteste pe tatal sau si sluga se teme de stapanul sau; si daca Eu sunt Parinte, unde este cinstea ce trebuie sa-Mi dati? Si daca sunt Stapan, unde este teama de Mine?, zice Domnul Savaot catre voi, preotilor, care defaimati numele Meu. Dar voi raspundeti: "Cu ce am dispretuit numele Tau?"

7. Voi aduceti jertfa pe altarele Mele paine spurcata. Si mai ziceti: "Cu ce Te-am necinstit?" - Fiindca ati zis: "Masa Domnului este de ocara!"

8. Si cand aduceti jertfa un dobitoc orb, n-aveti nici o vina? Cand aduceti, la jertfa, unul schiop sau cu meteahna, n-aveti nici o vina? Adu-l carmuitorului tau: Va fi el multumit sau te va primi el bine? - zice Domnul Savaot.

9. Si acum deci rugati pe Dumnezeu ca sa aiba mila de noi, caci prin mainile voastre s-a facut una ca aceasta. Va va primi El, oare, bine?, zice Domnul Savaot.

10. O, daca cineva din voi ar inchide portile ca voi sa nu mai aprindeti focul in zadar pe jertfelnicul Meu! Nu simt nici o placere pentru voi", zice Domnul Savaot, "si nu-Mi sunt placute nicidecum prinoasele aduse de mainile voastre.

11. Caci, de la rasaritul soarelui si pana la apusul lui, mare este numele Meu printre neamuri si in orice parte se aduc jertfe de tamaie pentru numele Meu si prinoase curate, caci mare este numele Meu intre neamuri", zice Domnul Savaot.

12. "Ci voi il pangariti cand ziceti: "Masa Domnului este spurcata si bucatele de pe ea sunt de dispretuit".

13. Si mai ziceti: "Iata truda noastra!" Si tot voi o defaimati. Si aduceti jertfe, dobitoace cu betesug, schioape sau cu meteahna; si mai aduceti si prinoase! Le voi primi Eu din mana voastra?" zice Domnul.

14. "Blestemat sa fie omul viclean, in a carui turma se afla dobitoc de parte barbateasca si, facand juruinta, aduce Domnului jertfa un dobitoc cu meteahna! Ca Eu sunt mare Imparat, zice Domnul Savaot, "si numele Meu este minunat intre neamuri!"

Capitolul urmator
pixel
***