Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea judecatorilor 13

1. Si fiii lui Israel au facut iarasi rele inaintea ochilor Domnului si i-a dat Domnul in mainile Filistenilor pentru patruzeci de ani.

2. Era insa in vremea aceea un om de la tara, din semintia lui Dan, cu numele Manoe si femeia lui era stearpa si nu nastea.

3. Udata insa s-a aratat ingerul Domnului femeii si i-a zis: "Iata tu esti stearpa si nu nasti; dar vei zamisli si vei naste fiu.

4. Pazeste-te dar, sa nu bei vin, nici sichera si nimic necurat sa nu mananci;

5. Ca iata ai sa zamislesti si al sa nasti un fiu; si nu se va atinge briciul de capul lui, pentru ca pruncul acesta va fi chiar din pantecele mamei sale nazireu al lui Dumnezeu si va incepe sa izbaveasca pe Israel din mana Filistenilor".

6. Si a venit femeia si a spus barbatului sau, zicand: "A venit la mine un om al lui Dumnezeu, a carui infatisare era ca infatisarea unui inger al lui Dumnezeu, foarte luminos; nici eu nu l-am intrebat de unde este si nici el nu mi-a spus numele sau;

7. Dar mi-a zis: Iata ai sa zamislesti si ai sa nasti un fiu; asadar sa nu bei vin si sichera si sa nu mananci nimic necurat, caci copilul chiar din pantecele mamei si pana la moarte va fi nazireu al lui Dumnezeu".

8. Atunci Manoe s-a rugat Domnului si a zis: "Doamne, fa sa vina iarasi pe la noi omul lui Dumnezeu pe care l-ai trimis Tu, si sa ne invete ce sa facem cu copilul care se va naste!"

9. Si a ascultat Dumnezeu glasul lui Manoe si a venit ingerul iarasi la femeie, cand era la camp, insa Manoe, barbatul ei, nu era cu dansa.

10. Dar femeia a alergat indata si a vestit pe barbatul sau, zicandu-i: "Iata mi s-a aratat omul cel ce a venit atunci la mine".

11. Si s-a sculat Manoe si s-a dus cu femeia sa si a venit la omul acela si a zis catre el: "Tu, oare, esti omul acela care ai vorbit cu femeia?" Iar ingerul i-a raspuns: "Eu!"

12. Si a zis Manoe: "Asadar, daca se va implini cuvantul tau, cum sa ne purtam cu copilul acesta si ce sa facem cu el?"

13. Iar ingerul a zis: "Sa se pazeasca el de toate cele ce am spus eu femeii;

14. Sa nu manance nimic din cate rodeste vita de vie; sa nu bea vin, nici sichera si sa nu manance nimic necurat si sa pazeasca toate cate i-am poruncit ei".

15. Atunci Manoe a zis: "Ingaduie-ne sa te oprim pana vom gati un ied".

16. Iar ingerul a zis catre Manoe: "Desi ma vei opri, eu nu voi manca painea ta; dar de voiesti sa faci ardere de tot Domnului, atunci adu-o". Si nu stia Manoe ca acesta e ingerul Domnului.

17. Si a zis Manoe catre ingerul Domnului: "Cum iti este numele? Ca sa te marim, cand se va implini cuvantul tau".

18. Zis-a ingerul catre el: "La ce ma intrebi tu de numele meu? Ca el este minunata".

19. Atunci a luat Manoe un ied si prinos de paine si le-a adus Domnului pe o stanca. Si a facut acela minunea pe care au vazut-o Manoe si femeia sa.

20. Cand a inceput a se inalta flacara de la jertfelnic spre cer, ingerul Domnului s-a ridicat cu flacara de pe jertfelnic. Vazand aceasta, Manoe si femeia lui au cazut cu fata la pamant.

21. Si s-a facut nevazut ingerul Domnului de Manoe si de femeia lui. Atunci Manoe a inteles ca acela fusese ingerul Domnului.

22. Si a zis Manoe catre femeia sa: "De buna seama avem sa murim, caci am vazut pe Dumnezeu!"

23. Iar femeia lui i-a zis: "Daca Domnul ar voi sa ne omoare, n-ar fi primit din mainile noastre arderea de tot si prinosul de paine si nu ne-ar fi aratat toate acelea si nu ne-ar fi descoperit acum aceasta".

24. Si a nascut femeia un fiu si i-au pus numele Samson. Si a crescut copilul si l-a binecuvantat Domnul.

25. Si a inceput Duhul Domnului sa lucreze prin el in tabara lui Dan, intre Tora si Estaol.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***