Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea judecatorilor 12

1. Dupa aceea s-au adunat Efraimitii si au purces spre Tafon si au zis catre Ieftae: "Pentru ce te-ai dus sa te bati cu Amonitii, iar pe noi nu ne-ai chemat cu tine? Vom arde dar casa ta cu foc, impreuna cu tine".

2. Iar Ieftae a zis: "Eu si poporul meu am avut cu Amonitii cearta mare si eu v-am chemat, dar voi nu m-ati scapat din mainile lor.

3. Vazand insa ca nu este nici un izbavitor, mi-am pus viata in primejdie si m-am dus impotriva Amonitilor si Domnul i-a dat in mainile mele. De ce dar ati venit sa va bateti cu mine?"

4. Atunci a adunat Ieftae toti oamenii din Galaad si s-a batut cu Efraimitii si au batut locuitorii Galaadului pe Efraimiti, zicand: "Voi sunteti niste fugari din Efraim, Galaadul insa e intre Efraim si Manase".

5. Si au luat Galaaditenii vadul Iordanului de la Efraimiti si cand vreunul din Efraimiti zicea: "Ingaduie-mi sa trec", atunci oamenii din Galaad ii raspundeau: "Nu cumva esti Efraimit?" Acela raspundea: "Nu!"

6. Ei insa ii ziceau: "Zi: Sibbolet"; el insa zicea: "Sibbolet", ca nu putea zice altfel. Atunci ei il luau si-l junghiau acolo la vadul Iordanului. Si au cazut in vremea aceea din Efraimiti patruzeci si doua de mii.

7. Si a fost Ieftae judecator in Israel sase ani; apoi a murit Ieftae Galaaditeanul si a fost ingropat in unul din orasele Galaadului.

8. Dupa el a fost judecator in Israel Ibtan din Betleem.

9. Acesta a avut treizeci de feciori si treizeci de fete a dat el din casa sa in casatorie, iar treizeci de fete a luat de afara pentru fiii sai si a fost judecator in Israel sapte ani.

10. Apoi a murit Ibtan si a fost ingropat in Betleem.

11. Dupa dansul a fost judecator in Israel Elon Zabuloneanul si a judecat pe Israel zece ani.

12. Apoi a murit Elon Zabuloneanul si a fost inmormantat la Aialon, in pamantul lui Zabulon.

13. Dupa el a fost judecator in Israel Abdon, fiul lui Hilel Piratoneanul.

14. Acesta a avut patruzeci de fii si treizeci de nepoti care calareau pe saptezeci de manji de asin si a judecat pe Israel opt ani.

15. Apoi a murit Abdon, fiul lui Hilel Piratoneanul si a fost ingropat in Piraton, in pamantul lui Efraim, pe muntele lui Amalec.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***