Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 62

1. Pentru Sion nu voi tacea si pentru Ierusalim nu voi avea odihna pana ce dreptatea lui nu va iesi ca lumina si mantuirea lui nu va arde ca o flacara.

2. Atunci neamurile vor vedea dreptatea ta si toti regii slava ta si te vor chema pe tine cu nume nou, pe care il va rosti gura Domnului.

3. Si tu vei fi ca o cununa de marire in mana Domnului si ca o diadema regala in mana Dumnezeului tau.

4. Si nu ti se va mai zice tie: "Alungata", si tarii tale: "Pustiita", ci tu te vei chema: "Intru tine am binevoit" si tara ta: "Cea cu barbat", ca Domnul a binevoit intru tine si pamantul tau va avea un sot.

5. Si in ce chip se insoreste flacaul cu fecioara, Cel ce te-a zidit Se va insoti cu tine, si in ce chip mirele se veseleste de mireasa, asa Se va veseli de tine Dumnezeul tau!

6. Pe zidurile tale, Ierusalime, Eu pun strajeri, care nici zi, nici noapte nu vor tacea! Voi, care aduceti aminte Domnului de fagaduintele Lui, sa n-aveti odihna!

7. Si sa nu-I dati ragaz pana ce nu va aseza din nou Ierusalimul, ca sa faca din el lauda pamantului.

8. Juratu-S-a Domnul pe dreapta Lui si pe bratul Lui cel tare: "Nu voi mai da de aici inainte graul tau spre hrana vrajmasilor tai, si cei de neam strain, nu vor bea mustul tau, rodul muncii tale.

9. Ci numai cei ce il vor fi adunat il vor manca si vor lauda pe Domnul, si cei care vor fi facut culesul vor bea vinul in curtile templului Meu cel sfant!"

10. Intrati, intrati pe porti! Gatiti cale poporului, gatiti, gatiti-i drum, curatiti-l de pietre, inaltati un steag peste neamuri!

11. Iata, Domnul vesteste acestea pana la marginile pamantului: "Ziceti fiicei Sionului: Mantuitorul tau vine! El vine cu plata, si rasplatirile merg inaintea Lui!"

12. Si ei se vor chema: "Popor sfant, rascumparati ai Domnului si tie si se va zice: "Cea cautata", "Cetatea neparasita!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***