Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 61

1. Duhul Domnului este peste Mine, ca Domnul M-a uns sa binevestesc saracilor, M-a trimis sa vindec pe cei cu inima zdrobita, sa propovaduiesc celor robiti slobozire si celor prinsi in razboi libertate;

2. Sa dau de stire un an de milostivire al Domnului si o zi de razbunare a Dumnezeului nostru;

3. Sa mangai pe cei intristati; celor ce jelesc Sionul, sa le pun pe cap cununa in loc de cenusa, untdelemn de bucurie in loc de vesminte de doliu, slava in loc de deznadejde. Ei vor fi numiti: stejari ai dreptatii, sad al Domnului spre slavirea Lui.

4. Ei vor zidi pe vechile ruine, vor ridica daramaturile de altadata, vor reface cetatile distruse, pustiite din neam in neam.

5. Oameni de neam strain vor veni si va vor paste turmele, feciori din alt neam vor fi plugarii si vierii vostri.

6. Si voi, voi veti fi numiti preoti ai Domnului, slujitori ai Dumnezeului nostru. Bunatatile popoarelor, voi le veti manca si cu averile lor voi va veti mandri.

7. Fiindca ocara lor era indoita, batjocura si scuipari erau partea lor, pentru aceasta indoit in pamantul lor vor mosteni si de slava cea de-a pururi ei se vor bucura!

8. Ca Eu sunt Domnul, Care iubesc dreptatea ti urasc rapirile nedrepte. Eu le voi da cu credinciosie plata lor si legamant vesnic cu ei voi incheia.

9. Cu nume mare va fi neamul lor intre neamuri si urmasii lor printre popoare. Toti cei ce ii vor vedea vor da marturie ca ei sunt un neam binecuvantat de Domnul.

10. Bucura-Ma-voi intru Domnul, salta-va de veselie sufletul Meu intru Dumnezeul Meu, ca M-a imbracat cu haina mantuirii, cu vesmantul veseliei M-a acoperit. Ca unui mire Mi-a pus Mie cununa si ca pe o mireasa M-a impodobit cu podoaba.

11. Ca pamantul care rasare ierburi, si ca o gradina in care samanta incolteste, asa Domnul Dumnezeu va face dreptatea sa rasara, si inaintea tuturor neamurilor preaslavirea Sa.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***