Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 6

1. In anul mortii regelui Ozia, am vazut pe Domnul stand pe un scaun inalt si maret si poalele hainelor Lui umpleau templul.

2. Serafimi stateau inaintea Lui, fiecare avand cate sase aripi: cu doua isi acopereau fetele, cu doua picioarele, iar cu doua zburau

3. Si strigau unul catre altul, zicand: "Sfant, sfant, sfant este Domnul Savaot, plin este tot pamantul de slava Lui!"

4. Din pricina acestor strigate, portile se zguduiau din tatanele lor, iar templul s-a umplut de fum.

5. Si am zis: "Vai mie, ca sunt pierdut! Sunt om cu buze spurcate si locuiesc in mijlocul unui popor cu buze necurate. Si pe Domnul Savaot L-am vazut cu ochii mei!"

6. Atunci unul dintre serafimi a zburat spre mine, avand in mana sa un carbune, pe care il luase cu clestele de pe jertfelnic.

7. Si l-a apropiat de gura mea si a zis: "Iata s-a atins de buzele tale si va sterge toate pacatele tale, si faradelegile tale le va curati".

8. Si am auzit glasul Domnului care zicea: "Pe cine il voi trimite si cine va merge pentru Noi?" Si am raspuns: "Iata-ma, trimite-ma pe mine!"

9. Si El a zis: "Du-te si spune poporului acestuia: Cu auzul veti auzi si nu veti intelege si, uitandu-va, va veti uita, dar nu veti vedea.

10. Ca s-a invartosat inima poporului acestuia si cu urechile sale greu a auzit si ochii sai i-a inchis, ca nu cumva sa vada cu ochii si cu urechile sa auda si cu inima sa inteleaga si sa se intoarca la Mine si sa-l vindec".

11. Si am zis: "Pana cand, Doamne!" Atunci El mi-a raspuns: "Pana cand cetatile vor fi pustiite si vor ramane fara locuitori, si casele fara oameni si pamantul pustiu;

12. Pana cand Domnul va izgoni pe oameni si pustiirea va fi mare in mijlocul acestei tari.

13. Si daca va ramane inca unul din zece, si acela va fi harazit focului, ca si terebintul si stejarul, ale caror trunchiuri sunt trantite la pamant. Din butucul ramas va lastari o mladita sfanta".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***